Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viedenský: So silnejšími súpermi nám to ide lepšie

Najskôr víťazstvo 3:2 po predĺžení na ľade Jaroslavle, potom jeden z najlepších výkonov v sezóne a skalp Dynama Moskva po výsledku 5:3. Hoci prehra 2:3 v Podoľsku Marka Viedenského (26) mrzí, s výsledkami z tripu je spokojný.

17.10.2016 16:30
Marek Viedenský Foto: ,
Marek Viedenský.
debata

"Päť bodov z deviatich by sme pred tripom brali. Sme radi, že sa nám podarilo ich získať,” vraví rodák z Handlovej.

Ako hodnotíte posledný trip na ľade súperov?
Myslím si, že môžeme byť spokojní. Zvíťaziť nad tímami ako je Jaroslavľ či Dynamo Moskva vonku vždy poteší a nabudí.

Nemrzí vás, že ste nedokázali zabodovať aj v Podoľsku?
Bohužiaľ, chceli sme, ale nevyšlo to. Päť bodov z deviatich by sme pred tripom brali. Sme radi, že sa nám podarilo ich získať.

Čo vám chýbalo v ostatnom dueli?
Nezachytili sme úvod a od neho sa potom zápas odvíjal. Rýchlo sme inkasovali, potom krátko na to súper zvýšil náskok o dva góly. Rozhodilo nás to. Snažili sme sa zo zápasom niečo urobiť, súpera sme pritlačili. Na body to však nestačilo.

Proti Jaroslavli a Dynamu Moskva ste od začiatku hrali aktívne a dokázali ste využiť ponúknuté príležitosti. To sa vám proti Viťazu nepodarilo…
Áno a to bolo kľúčové. Góly vždy pomôžu. Navyše, na ihriskách súperov hráme iným štýlom ako doma.

Akým?
V Slovnaft aréne sa snažíme tvoriť hru. Teraz sme sa snažili súpera napádať, kaziť mu hru, útočiť viac zozadu a snažiť sa premeniť vypracované príležitosti.

Nemyslíte si, že vám to viac ide s papierovo silnejšími súpermi?
Aj ja mám ten pocit. Proti nim sa nám hra ľahšie. Hocikedy máme viac z hry, ako keď čelíme slabším mužstvám.
  Čím to je?
Ťažko povedať. Možno tým, že sa niekedy zbytočne prispôsobíme súperovej hre. To by sme mali odstrániť a hrať svojím štýlom.

Dnes vás čaká Nižnekamsk. Čo by naň mohlo platiť?
Musíme bojovať celých 60 minút bez poľavenia. Snažiť sa tvoriť hru, byť aktívni a agresívni pred bránkou. K tomu musíme pridať aj čo najviac gólov.

Máte pred súbojom víťazné ambície?
Po týždni sa predstavíme pred našimi fanúšikmi. Zápas s Petrohradom sme nezvládli. Chceme si ich výhrou nad Nižnekamskom udobriť. To po výkone proti SKA nebude jednoduché.

V stredu vás čaká líder Východnej konferencie Kazaň, v piatok Togliatti. S čím budete po troch domácich stretnutiach spokojní?
Doma chceme vyhrať každý zápas. Nesmieme však myslieť dopredu a ísť postupne. Dnes rozmýšľame iba nad zápasom s Nižnekamskom, zvyšné dva nás teraz nezaujímajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Marek Viedenský