Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiga Jeglič: Musíme sa zlepšiť. V bránení aj strieľaní gólov

Predposledné miesto v konferencii, 51 inkasovaných gólov a len päť víťazstiev v riadnom hracom čase zo 16 zápasov. Hokejisti Slovana nezačali svoju piatu sezónu v KHL najlepšie. Útočník Žiga Jeglič (28) je presvedčený, že štvrtkové víťazstvo nad Severstaľom Čerepovec (3:2) mužstvu pomôže.

07.10.2016 16:46
Žiga Jeglič Foto: ,
Žiga Jeglič.
debata

„Verím, že sa nakopneme k dobrým výkonom a začneme zbierať body,“ vraví slovinský reprezentant, ktorý pôsobí v belasom drese už tretiu sezónu.

Ako chutí domáce víťazstvo po takmer troch týždňoch?
Je super, že sme dokázali zvíťaziť. Museli sme získať tri body, na spodných pozíciách v našej konferencii je to veľmi tesné. Nemohli sme si dovoliť, aby sme tento „šesťbodový“ zápas prehrali, pretože Severstaľ je jedným z našich konkurentov v boji o play off.

Striedali ste dobré pasáže so slabými. Čím to bolo?
Začali sme aktívne. V prvej tretine sme si vypracovali veľa príležitostí. Mohli sme viesť aj vyšším rozdielom, no skórovali sme len raz a nechali súpera v zápase. V druhej časti som nás nespoznával. Nevedeli sme si prihrať, nedokázali sme súperovi vziať puk a urobili veľa hlúpych chýb. Z toho vyplynuli aj dva góly v našej sieti.

V poslednej dvadsaťminútovke ste súpera poriadne zatlačili. Čo ste si povedali v kabíne?
Že musíme získať tri body. Začali sme aktívne a agresívne. Strieľali sme a vytvárali si príležitosti. Padlo nám to tam až v závere. Myslím si však, že sme si víťazstvo zaslúžili.

Predchádzajúce tri zápasy ste prehrali. Pomôže obrat v závere vašej psychike?
Posledné stretnutia neboli dobré, najmä s Medveščakom (0:6) a Petrohradom (0:6) sme to nezvládli. Čaká nás ťažký trojzápasový trip a tri body doma po takom priebehu sú pre nás morálnou vzpruhou.

Čomu pripisujete zlé výsledky v posledných zápasoch?
Máme náročný program, čelíme veľmi dobrým tímom – najmä vonku. Je ťažké u nich zabodovať, no ak budeme hrať náš hokej a udržíme si disciplínu, môžeme uspieť a priviesť domov nejaké body.

Ako ste sa spamätávali po debakli s SKA?
Boli sme psychicky na dne. Predtým sme prehrali v Záhrebe, potom sme po dobrom výkone získali bod s CSKA a znovu prišla vysoká prehra. Človeka to ani poriadne nebaví, keď prehráva takými vysokými rozdielmi.

Inkasujete priveľa gólov, nedarí sa vám ani pred bránkou súpera. Kde je problém?
Ťažko povedať. V tomto tíme je veľký potenciál, najmä v ofenzíve. Máme problémy so strieľaním gólov. Musíme na tom zapracovať. Ak pracujete dobre v defenzíve a neinkasujete, stačia vám dva-tri góly. Nám to zatiaľ nejde. Verím, že po štvrtkovej výhre zlepšíme našu efektivitu na oboch koncoch klziska.

Nejdú vám ani presilovky…
Áno, tie častokrát rozhodujú zápasy. Snažíme sa to zlomiť, hrať jednoduchšie, viac strieľať a tlačiť sa pred bránku. Snáď sa to už v najbližších zápasoch obráti.

Čakajú vás zápasy na ľade Jaroslavli, Dynama Moskva a Podoľska. S čím budete po tripe spokojní?
Nesmieme sa zaoberať tým, koľko bodov získame. Musíme ísť postupne – od zápasu k zápasu. Jaroslavľ aj Dynamo sú doma veľmi silní, bude to veľmi náročné. Musíme sa zlepšiť, počúvať pokyny trénera a budeme úspešní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Žiga Jeglič