Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyzerali sme ako blbci, priznal Nedorost

Jediný strelený gól a dvakrát výprask 0:6. Bilancia hokejistov Slovana z ostatných troch stretnutí je hrozivá.

05.10.2016 16:08
Václav Nedorost Foto: ,
Václav Nedorost.
debata (1)

Pozitívom je aspoň to, že napriek takejto mizernej ofenzíve a výrazne škrípajúcej defenzíve získali zverenci Miloša Říhu v tomto krátkom období aspoň bod – za nedeľňajšiu prehru 1:2 po predĺžení s CSKA Moskva.

Kvalitný a obetavý výkon zo stretnutia s najlepší tímom KHL však o dva dni úplne znegovali výbuchom s SKA Petrohrad – 0:6.

„Prehrať s Petrohradom nie je hanba. Mrzí ma však mizerný prístup hráčov a vypúšťanie zápasu. Povedali sme si, že budeme súboje dohrávať. No niektorí hráči to nesplnili, len si zápas odkorčuľovali. Potom to v obrane vyzeralo chaoticky, keď sa zvyšní štyria snažili napraviť chybu spoluhráča. Strelili sme si dva vlastné góly a ostatné štyri pramenili z toho, že sme nedokázali zachytávať rýchly pohyb súpera. Hrali sme alibisticky,“ neskrýval sklamanie Říha.

Jeho zverenci pritom dlho držali s druhým tímom Západnej konferencie i celej KHL krok. Nešťastný vlastný gól Plastina z 1. min ich nezlomil a v polovici stretnutia bol stav celkom prijateľný – 0:1.

Sebavedomím domácich však otriasol najprv druhý gól Kovaľčuka po zlej rozohrávke brankára Brusta a v závere druhej tretiny najmä presný zásah Koskirantu. V tretej časti potom favoritovi stačilo necelých šesť minút na zdvojnásobenie náskoku, čo znamenalo pre Slovan totálne K.O.

„Prehrať až takto vysoko sme si nezaslúžili. Keď však pustíte Petrohrad do pohodlného náskoku, už nie je šanca zastaviť ho. Je nepríjemné prehrať takýmto spôsobom pred našimi vernými fanúšikmi, no na zápas s SKA treba rýchle zabudnúť. Už vo štvrtok sa to pokúsime odčiniť s Čerepovcom,“ tvrdil útočník Andrej Šťastný.

„Jasné, že na zbabraný zápas treba zabudnúť. No nikto to len tak nehodí za hlavu, keď sa na ľade cítite ako vôl či klaun. Ruky, nohy aj hlava nám išli úplne zle. Vyzerali sme ako blbci. No nebolo to tým, že by sme sa na to vykašľali. Každý z nás to pozná aj z druhej strany. Keď sa darí, ide všetko ľahko, každá prihrávka je presná a bránka vyzerá ako futbalová. My sme si, naopak, neboli schopní prihrať ani na dva metre,“ pridal sa český legionár Václav Nedorost.

„S Čerepovcom nesmieme dostať hlúpy gól, musíme ísť do vedenia a tvrdo si to odmakať,“ dodal k štvrtkovému súboju so Severstaľom (o 19.00).

Vo všetkých troch súbojoch – v Záhrebe, s CSKA aj SKA bolo vidieť, ako veľmi sa slovanisti trápia v koncovke. V nedeľu nevyužili osem presilových hier, v utorok boli v koncovke ešte viac bezradní.

„Môžeme hrať dobre a snažiť sa, ale bez gólov sa zvíťaziť nedá. Máme šance, no nie sme pri nich dôrazní a agresívni. Brust chce hráčom pomôcť, uľahčiť im prácu a rozohrávať puky, ale niekedy to tímu skôr uškodí. Nie je to o jednotlivcoch, ale o tíme. No ak si jednotlivci robia čo chcú, je to ťažké,“ vysvetľoval Říha.

Recept na vyššiu efektivitu hráči dobre poznajú, no akosi sa im ho nedarí napĺňať. „Musíme hrať jednoduchšie a viac sa tlačiť do bránky. Potom to tam padne,“ naznačil Šťastný.

„Máme na to, hrať s akýmkoľvek súperom. Ukázalo sa to aj s SKA. Keď sme hrali u nich v tretine, dalo sa to. No zatiaľ čo my sme šance nepremenili, oni suverénne áno. Jednoducho treba strieľať z každej pozície a ísť stále do brankára,“ doplnil obranca Marek Ďaloga.

Slovanisti, ktorým patrí v Západnej konferencii so 16 bodmi z 15 zápasov predposledná priečka, budú mať dnes motiváciu navyše.

„Diváci v utorok ukázali, že sú nespokojní a mali na to plné právo. Rozhodne sme nepodali dobrý výkon. Vo štvrtok to musíme napraviť. Poctivo sa na zápas pripravíme, aby sme ho zvládli, vyhrali a ospravedlnili sa tak divákom,“ povedal Tomáš Zigo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #SKA Petrohrad #Václav Nedorost