Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemáme Moziakina a chýba nám Barker, vysvetľuje zlé presilovky Nedorost

Podali jeden z najlepších výkonov v sezóne. Udržali najlepší tím KHL na jedinom strelenom góle. Nevyužili však osem presilových hier a tak majú len bod.

03.10.2016 07:40
Václav Nedorost Foto: ,
Václav Nedorost.
debata

Hokejisti Slovana sa herne vyrovnali CSKA Moskva, chvíľami mali i navrch, ale na víťazstvo im to nestačilo. Favorizovanému súperovi podľahli 1:2 po predĺžení a v tabuľke Západnej konferencie im so 16 bodmi z 14 zápasov patrí až predposledné miesto.

„CSKA má kvalitnú obranu, jeho hráči dobre pristupujú k súperovi a ťažko sa proti nim dostáva do šancí. No vyrovnali sme sa im. Bol to pre diváka pekný zápas. Škoda, že sme ho nedotiahli aspoň do nájazdov. Mohli sme získať aj druhý bod… Každý jeden, obzvlášť s takýmto súperom, je však dobrý. Musíme mať hlavy hore. Pripraviť sa čo najlepšie na SKA. Bude to asi ešte náročnejší zápas,“ hovoril strelec jediného gólu domácich Václav Nedorost.

Slovan vstúpil do stretnutia zodpovedne, dával si pozor na zbytočné straty puku a prečíslenia súpera. Nevyhol sa však dvom faulom a druhý z nich potrestal Petrov úvodným gólom. Naopak, slovanisti boli v početných výhodách maximálne neefektívni. Nakoniec ich nevyužili až osem. Jediný gól strelil desať sekúnd po uplynutí piatej z nich po akcii s Jegličom práve Nedorost.

„Vyťažili sme z toho, že v tej presilovke sme súpera zatlačili a potreboval vystriedať. Barry Brust rýchlo rozohral. Marek Viedenský to v strede tečoval a Žiga mi to už v situácii dvoch proti jednému krásne posunul. Netrafil som tam, kam som chcel. Našťastie. Sorokin je jeden z najlepších brankárov ligy a keby šiel puk, kam som chcel, asi by to chytil,“ usmial sa pri popise gólovej akcie.

„Odviedli sme dobrú robotu, len so zlým koncom. Nechali sme na ľade všetko. Ľudia to ocenili. Boli fantastickí. Poďakovali nám, aj keď sme prehrali,“ dodal. Zverenci Miloša Říhu vybuchli v piatok v Záhrebe a domov si priniesli debakel 0:6. S CSKA však podali diametrálne odlišný výkon. V tabuľke sú však stále príliš nízko.

„Vlani to bolo podobné. Teraz máme extrémne ťažký rozpis. Z prvých trinástich zápasov sme hrali deväť vonku a keď sa vrátime domov, tak nás čakajú SKA a CSKA. Musíme preto vyhrávať aj tieto náročné súboje, aby sme to potom s relatívne slabšími súpermi dotiahli. I keď v KHL nie sú slabší – viď piatok v Záhrebe. Niečo podceníte a takto to dopadne,“ podotkol Nedorost.

Prečo sa Bratislavčania trápia v presilovkách?

„Hráme ich jednoducho zle. Ostatné tri-štyri s CSKA boli lepšie, zatlačili sme súpera, ale gól sme nedali. Vpredu bolo málo hráčov. Nevieme to tam dostať. Nedáme gól v presilovke, ktorý pošle súpera do kolien. Nemáme Moziakina, ktorý to v početných výhodách rozhoduje. Chýba nám Barker, ktorý to vedel zo stredu od modrej. Nestrieľal žiadne šupy, ale poslal to presne tam, kam mal. Boli to výborné puky na dorážky,“ porovnal súčasné presilovky s vlaňajšími.

Ďalší domáci zápas odohrajú slovanisti už zajtra o 19.00 s SKA Petrohrad.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Václav Nedorost