Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Útočník Slovana Šiška: Potrebujeme sa dostať sa víťaznú vlnu

Po zaváhaniach v Magnitogorsku (2:4) a Ufe (3:6) uspeli aspoň v závere trojzápasovej šnúry na klziskách súperov. Hokejisti Slovana vyhrali v Čeľabinsku 3:1 najmä zásluhou dobrej hry v oslabení a troch gólov tretej formácie Šiška, Lušňák, Chipchura.

26.09.2016 09:00
Juraj Šiška Foto: ,
Juraj Šiška.
debata

"Body sme už ozaj potrebovali. Zápas sme brali ako najdôležitejší v rámci tripu. Nemali sme sa na čo šetriť. Vyšlo to vďaka dobrej hre celého tímu,“ hovorí Juraj Šiška (20), ktorý strelil v Čeľabinsku prvý gól v KHL v kariére.

Čo rozhodlo o vašom víťazstve?
Že sme začali do bodky plniť to, čo sme si povedali. Bránili sme veľmi zodpovedne. Každý si na ľade poctivo robil svoju robotu a prispel k víťazstvu. Zase bol v stretnutí trošku nepomer v počte vylúčených – rozhodcovia videli na našej strane všetko, ale my sme hrali len dve presilovky. No chalani, ktorí chodia na oslabenia, zvládli svoju úlohu perfektne.

Váš útok strelil všetky tri góly…
Asi sme podali dobrý výkon, lebo aj tréner nás pochválil. Mám z toho radosť. V závere potom zúžil hru na tri formácie a spolu s Paťom Lušňákom sme ostali sedieť na lavičke. Ozaj sme potrebovali ubrániť výhru.

Tri body zo série troch zápasov vonku sa vám nemália?
Najmä z prvého zápasu v Magnitogorsku, kde sme hrali dobre, sme mali vyťažiť viac. No v závere sme šli do oslabenia troch proti piatim a súper to výbornými presilovkami využil. Tam sme rozhodne nejaké body získať mohli.

Z dvanástich zápasov ste zatiaľ vyhrali len päť. Nie je to málo vzhľadom na ambície klubu?
Sezóna je ešte stále len v rozbehu. Potrebujeme to herne trošku doladiť a chytiť nejakú víťaznú sériu. Potom sa dostaneme na správnu vlnu. Rozpis máme trošku ťažší ako v predošlých sezónach, ale je len na nás, aby sme sa s tým vyrovnali. Niekto hovorí, že vonku sa hrá ľahšie, iný sa cíti lepšie na domácom ľade. Ono je to v podstate jedno. Najmä musíme podať v každom súboji stopercentný výkon a potom môžeme vyhrávať.

Čo pre vás znamená, že ste v sobotu prispeli k výhre prvým gólom v KHL v kariére?
Som šťastný, že som strelil prvý veľký gól seniorskej kariéry. Dúfam, že ich bude teraz len pribúdať. Bola to jednoduchá pozícia, ale aj doťukávačky je niekedy ťažké trafiť. Zvládol som to, to je najdôležitejšie. Blahoželali mi rodičia i viacerí kamaráti. Potešilo ma to.

Kto vám zobral puk a kam si ho vystavíte?
Prosil som Paťa Lušňáka, aby mi ho zobral, ale neviem, ktorý zo spoluhráčov ho priniesol na striedačku. Doma si ho položím na poličku medzi ostatné puky, ktoré mám odložené. Je tam puk z ostatného juniorského šampionátu aj z kanadskej juniorky.

Odohrali ste osem z dvanástich zápasov v sezóne. Čakali ste, že budete dostávať taký priestor?
V každom zápase som vďačný za každú minútu, ktorú mi tréner dopraje. Nehrávam presilovky ani oslabenia, takže ho musím výkonmi presvedčiť, aby som dostal ešte viac času na ľade. Každý gól či bodík mi môže len pomôcť. Základom je však hrať dobre. V mojom prípade sa tréner určite nepozerá na body, ale či plním, čo mám.

Zápas nedohral Marek Ďaloga. Ako vníma mužstvo neustále problémy s obrancami?
Zostal ležať na ľade po mojom góle a potom už nehral. Čo mu je, neviem. Máme teraz dlhšiu prestávku pred piatkovým súbojom v Záhrebe, tak veríme, že sa dá dokopy. V Čeľabinsku nehral Paťo Luža, trochu sa to u nás v obrane kopí…

Padne vám dlhšia pauza vhod?
Dobre sa pripravíme na Medveščak a pôjdeme do Záhrebu vyhrať. Potom nás čakajú dva veľmi zaujímavé a pre divákov lákavé zápasy s CSKA Moskva a Petrohradom. Verím, že nejaké bodíky uchmatneme aj obom veľkoklubom.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Juraj Šiška