Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Švarný: Doma chceme hrať útočne

Prehra so slabším Novokuzneckom, víťazstvo na ľade silného Omsku a bod z horúceho novosibírskeho ľadu.

17.09.2016 09:00
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný na striedačke Slovana.
debata

S takouto bilanciou sa hokejisti Slovana Bratislava vrátili z trojzápasového tripu v KHL. Obranca Ivan Švarný po včerajšom tréningu neskrýval radosť.

„Pred tripom by sme štyri body brali všetkými desiatimi. Mrzí nás prehra s Novokuzneckom (1:2). Našťastie, stratu sme dohnali víťazstvom v Omsku (4:3). Nájazdy sú vždy lotéria, raz vyhrá jeden, inokedy druhý. Bod z ľadu Sibiru (2:3 sn.) tiež potešil,“ povedal.

„Po neúspechu proti Novokuznecku sme išli tvrdo za víťazstvom. Nahadzovali sme všetky puky na bránku a padlo to tam. Po prvej siréne sme išli do kabín s dvojgólovým náskokom, čo nás povzbudilo. V závere sme síce trochu hazardovali s výsledkom, no šťastie sa naklonilo k nám a vyhrali sme za tri body,“ hodnotil jeden z tria najlepších slovanistických strelcov. Švarný dal tri góly rovnako ako Nedorost a Taffe.

Slovan získal v ôsmich dueloch desať bodov.

„V KHL nie sú ľahkí súperi, možno len na papieri. Proti kvalitnejším tímom nám to ide lepšie možno preto, lebo sa snažíme presadiť zo zabezpečenej obrany a hrať na brejky. Keď musíme tvoriť hru, tak nám to zatiaľ veľmi nesedí,“ myslí si Švarný.

Práve proti tímom bojujúcim zo spodných priečok sa Slovanu nedarí. Ďalší konkurent v boji o najlepšiu osmičku čaká Bratislavčanov už v sobotu – od 17.00 (priamy prenos vysiela Sport2) privítajú na svojom ľade Medveščak Záhreb.

„Hráme doma, chceme ukázať útočný hokej. Súper má v kádri viacero zámorských hráčov, tí budú hrať priamočiaro. Musíme sa na to pripraviť. Bude to atraktívny duel s množstvom šancí a súbojov. Verím, že s úspešnejším koncom pre nás,“ uzavrel 31-ročný zadák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný