Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zvládol veľkú drámu v Omsku. Víťazný gól dal 25 sekúnd pred koncom

Slovan Bratislava získal v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) 2016/2017 prvé body na súperovom ľade. V nedeľu v Omsku si zverenci Miloša Řihu poradili s Avangardom tesne 4:3, keď viedli 2:0 aj 3:1.

11.09.2016 15:28
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný na striedačke Slovana.
debata (1)

Hostia sa v rozpätí necelých troch minút presadili dvakrát: najprv v 8. min otvoril skóre strelou z prvej obranca Luža, zakrátko Nedorost z krídla nahodil puk pred brankára a od korčule domáceho zadáka doputoval do siete – 0:2.

Domáci v úvode prostrednej tretiny znížili presilovkovým zásahom Burdasova, na ktorý však rýchlo odpovedal Vopelka a tretí raz prekonal českého brankára Furcha. V polovici poslednej dvadsaťminútovky Burdasov svojím druhým gólom v dueli vykresal nádej na vyrovnanie, ktoré v čase 59:18 min aj zariadil Perežogin.

Z vyrovnávajúceho presného zásahu sa však Omsk netešil dlho, o 17 s Taffe predsa strhol víťazstvo na stranu „belasých“. Slovan je s 9 bodmi na 10. priečke v Západnej konferencii, v utorok 13. septembra sa predstaví na ľade Sibiru Novosibirsk.

Kontinentálna hokejová liga – nedeľa:

Avangard Omsk – HC Slovan Bratislava 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)

Góly: 24. Burdasov (Kutejkin), 50. Burdasov, 60. Perežogin (J. Medvedev) – 8. Luža (Taffe), 11. V. Nedorost (Plastino, Švarný), 27. Vopelka (Taffe), 60. Taffe (Cheechoo)
Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Sergejev – Raming, Šichanov, 9870 divákov
Avangard: Furch – J. Medvedev, Kutejkin, E. Gustafsson, Ahnelöv, Kulik, V. Vasiljev, Dervuk, Minejev – Perežogin, D. Roy, Burdasov – Paršin, I. Zubov, Pestuško – Michejev, Pianov, Fiščenko – Lauta, Gluchov, Lemťugov
Slovan: Brust – Švarný, Plastino, Luža, A. Meszároš, Marek Ďaloga, Pokorný, Bačík, M. Rosandič – Valský, Jeglič, V. Nedorost – Cheechoo, Taffe, Vopelka – Skalický, Viedenský, Lušňák – T. Kubalík, Zigo, Chipchura

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):

Miloš Říha (tréner Slovana): „Dnes sa nám podarilo to, čo v minulom zápase nie. Dali sme góly na začiatku aj na konci. Domácich sme prekvapili. Na zápas sme boli dobre pripravení, hrali sme disciplinovane. Máme veľkú radosť z víťazstva, vyhráva sa tu vždy ťažko a zisk plného počtu bodov si nesmierne vážime.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava