Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Góly strieľajú obrancovia, exceluje Švarný

Podržal ich výborný brankár, po prvý raz vyhrali nad Soči a doma sú naďalej stopercentní. Hokejisti Slovana vyhrali v stredu na vlastnom ľade v nadnárodnej KHL nad Soči 3:1.

01.09.2016 15:36
Ivan Švarný Foto: ,
Ivan Švarný.
debata

Tohto súpera zdolali Bratislavčania prvýkrát od jeho vstupu do súťaže. V predošlých štyroch vzájomných súbojoch vždy ťahali za kratší koniec.

Zverenci Miloša Říhu v úvode výborne nadviazali na pondelkovú kanonádu z tretej tretiny s Torpedom (otočili z 1:3 na 7:4). Dvoma gólmi v presilovkách spravili dôležitý krok k druhému domácemu víťazstvu.

„Jasné, že mám z gólu radosť. Veľa ich nedávam, v KHL bol len druhý. Najdôležitejšie však je, že sme vyhrali. Po prvej tretine šiel náš výkon nejako dole, nemalo by sa nám to stávať. No našťastie sme náskok udržali, sme šťastní za tri body. Najťažšie nám bolo, keď nás súper zavrel v presilovke krátko po strelenom góle,“ hodnotil autor prvého gólu Patrik Luža.

Aj druhý strelil obranca. Slovenský reprezentant Ivan Švarný zaznamenal už tretí v sezóne, pričom v predošlých štyroch strelil dokopy štyri. „Vždy, keď je predo mnou priestor, snažím sa strieľať. Zatiaľ si puk hľadá cestu dnu. Som rád,“ usmieval sa momentálne najlepší kanonier Slovana.

Zmenil niečo na svojej hre?

„Vôbec nie. Hrám to isté, čo minulý rok. Snažím sa hrať zodpovedne dozadu a keď sa vyskytne šanca, hádzať to na bránku. V presilovkách sme na pravej strane väčšinou voľní ja i Nick Plastino, ďalší hráč je pripravený na strelu z prvej na druhej strane. Keď príde dobrý puk, je to ťažké brániť. Každý gól je vždy zásluha všetkých hráčov na ľade. Verím, že sa začneme presadzovať všetci,“ vraví účastník štyroch svetových šampionátov.

Obrancovia strelili zatiaľ takmer polovicu gólov Bratislavčanov – šesť z trinástich. „Aké máme pokyny? Strieľať na bránku (smiech). Je ideálne, keď útočníci pomáhajú v defenzíve a obrancovia v útoku,“ priblížil Luža.

Hostia v tretej časti znížili a domácich zatlačili, ale slovanisti podporovaní pozorným brankárom Barrym Brustom tlak ustáli. V závere rozhodol gólom do prázdnej bránky Pavol Skalický.

Pred domácim obecenstvom sa zatiaľ gólom neblysla najväčšia letná posila – kanonier Jonathan Cheechoo. V pondelok však predviedol parádnu asistenciu na gól Plastinovi a skóroval v druhom zápase v Togliatti.

„Dúfam, že v nedeľu už nejaký padne. Dôležité je, že sa dostávam do šancí. I keď v stredu ich bolo menej. Góly prídu. Opakujem však, góly už pre mňa nie sú také dôležité ako kedysi. Skvelé je, že sme vyhrali oba domáce zápasy a urobili radosť fanúšikom. Barry (Brust) chytal skvele. Obaja brankári nám dodávajú sebavedomie. Vieme, že nás podržia, keď treba. Barry navyše výborne rozohráva puk,“ konštatoval Cheechoo.

Slovanisti sa najbližšie predstavia opäť doma. V nedeľu o 14.30 privítajú Spartak Moskva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Ivan Švarný