Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan začína so spoločnou prípravou na novú sezónu

Hokejisti Slovana Bratislava v pondelok začali so spoločnou prípravou na novú sezónu, no v domácich podmienkach sa zdržali iba veľmi krátko.

04.07.2016 12:00 , aktualizované: 12:32
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha rozdáva na tréningu pokyny (ilustračné foto).
debata

Po príchode do kabíny si prevzali nový výstroj a klubové oblečenie, potom sadli do autobusu a odcestovali na dvojtýždňové sústredenie do českých Litoměříc. "Čas bez hokeja ubehol skutočne rýchlo. V apríli som hral na svetovom šampionáte B-kategórie, z ktorej naše Slovinsko postúpilo do ‚áčka‘. Oddychoval som v domácich podmienkach, jedinou dovolenkou bolo niekoľko dní v Barcelone, kde sme sa s priateľkou vybrali aj na koncert skupiny Coldplay,“ priznal slovinský útočník Žiga Jeglič.

Slovanistov čakajú spoločné tréningy pred novou sezónou Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), ktorá sa začne v druhej polovici augusta. Na sústredenie odcestovali aj dve zámorské posily bratislavského klubu – hviezdny útočník Jonathan Cheechoo či brankár Justin Pogge. Na Zimnom štadión Ondreja Nepelu chýbali hokejisti z Česka, ktorý sa k tímu pripoja priamo v Litoměřiciach. Priamo do dejiska sústredenia cestovali aj obranca Nick Plastino či gólman Barry Brust.

Do Česka neodišlo trio zranených hokejistov – Michal Sersen, Andrej Šťastný a Marek Viedenský sa budú pripravovať v domácich podmienkach. „Od môjho zranenia na MS a operácie uplynulo už sedem týždňov. Predbežne by som mal ísť na ľad 1. augusta. Potom sa uvidí. Nechcem nič predbiehať, počkám si na výroky lekárov a moje pocity v auguste. Káder sa v porovnaní s minulou sezónou trochu zmenil, ale vyzerá to byť v poriadku. Jonathan Cheechoo je veľká hviezda. Verím, že nám pomôže a bude prospešný pre tím,“ povedal v pondelok predpoludním útočník Andrej Šťastný.

S povesťou vychýreného strelca pricestoval do Bratislavy kanadský útočník Jonathan Cheechoo, ktorý strávil predchádzajúce dve sezóny v Diname Minsk. „Páčila sa mi hra Slovana v minulej sezóne a aj to zavážilo v mojom rozhodnutí, že sem prídem. Pricestoval som do Bratislavy v nedeľu, takže ešte som nemal čas ju poriadne spoznať, stihol som iba večeru. Mojím cieľom v Slovane je čo najviac pomôcť tímu, aby sme splnili všetky určené ciele. Z kádra poznám pár hráčov, ale nie detailne,“ prezradil v pondelok predpoludním skúsený 35-ročný krídelník, ktorý sa v sezóne 2005/2006 ako hráč San Jose Sharks stal najlepším kanonierom základnej časti zámorskej NHL.

V novom ročníku čaká na Slovan aj cesta k nováčikovi súťaže – čínskemu mužstvu Červená hviezda Kchun-lun. „Uvidíme nové mesto, bude to veľmi zaujímavé. Čaká nás nová skúsenosť. Pôjdeme tam asi počas tripu k najvzdialenejším súperom, takže to bude aj dosť únavné. Bude to niečo nové,“ dodal a priblížil aj kúsok zo svojho medzisezónneho programu. „Trochu som s rodinou cestoval, boli sme napríklad na safari v Afrike. Bolo tam krásne, užil som si to. Videli sme mnoho zaujímavých zvierat, bola to perfektná dovolenka,“ povedal Cheechoo.

Nováčikom v kádri Slovana je aj kanadský brankár Justin Pogge, ktorý strávil predchádzajúce dva súťažné ročníky vo švédskom Färjestade. Na svojom konte má aj sedem štartov v zámorskej NHL za Toronto. „Prvé pocity v novom klube mi pripomínajú prvý deň v škole. Človek si snaží zapamätať čo najviac mien. Všetko ide zatiaľ veľmi rýchlo, teším sa na novú skúsenosť. Z kabíny som poznal iba Jonathana Cheechooa. V Bratislave som tri dni, trochu som si pozrel mesto a je veľmi pekné. Mám šancu chytať v KHL a je to nová kapitola v mojej hokejovej kariére,“ povedal 30-ročný gólman.

V kádri Slovana figuruje aj Tomáš Zigo, ktorý doteraz pôsobil v Banskej Bystrici. „Je to veľký skok, veď prichádzam do druhej najlepšej súťaže na svete. Budem musieť poriadne makať a môj cieľ je dostať sa do zostavy a zotrvať tu. Ponuka zo Slovana ma potešila. Cheechoo sedí zatiaľ vedľa mňa, mohol som sa s ním aj odfotiť, ale nechám to na neskôr. Aby som od neho získal nejaké rady, ako dávať góly, ale ešte sa musím doučiť angličtinu,“ poznamenal s úsmevom 24-ročný Banskobystričan.

Hlavný tréner Slovana Miloš Říha sa do Litoměříc teší, jeho tím tam totiž nájde podmienky na vysokej úrovni. „Keďže v Bratislave bude v tomto období turnaj kadetov v hádzanej, rozhodli sme sa pre túto alternatívu, ktorá nám poskytne vhodné podmienky na trénovanie,“ poznamenal kouč Miloš Říha a priblížil aj program v Česku: „Prvé tri dni budú ‚rozbehové‘, na ľad pôjdeme len raz. Ďalší program doplníme suchými tréningami. Od štvrtka sú už v pláne dvojfázové tréningy na ľade, ku ktorým pridáme posilňovňu. Vždy večer sa hráči zúčastnia na regenerácii a ešte pred ňou zapojíme športy ako tenis, futbal a podobne. Počas nášho pobytu chceme odohrať aj dva modelované zápasy medzi sebou. Viem, že chlapci trénovali individuálne, a verím, že všetci budú hneď na začiatku dobre pripravení.“

Do Bratislavy sa hokejisti Slovana vrátia v sobotu 16. júla.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava