Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL: Najviac trofejí bral Moziakin, jedna sa ušla aj Barkerovi zo Slovana

Bratislavský Slovan má prvý raz v histórii svojho účinkovania v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) hráča s bilančným ocenením - zásluhou Cama Barkera, ktorý bol v základnej časti uplynulého ročníka najproduktívnejší medzi obrancami.

25.05.2016 10:51
Cam Barker Foto: ,
Cam Barker.
debata

Kanaďan nazbieral celkovo 40 kanadských bodov (9+31). V nasledujúcej sezóne si už bude obliekať dres kazašského Barysu Astana.

Hlavným protagonistom utorkového slávnostného večera odovzdávania cien najlepším tímom a jednotlivcom v 8. ročníku KHL v Moskve bol Sergej Moziakin. Útočník a zároveň kapitán víťazného Metallurgu Magnitogorsk si domov odniesol štyri individuálne ocenenia. Stal sa držiteľom Zlatej hokejky pre najužitočnejšieho hráča dlhodobej časti sezóny, tiež bol so 67 bodmi najproduktívnejším hráčom a s 32 gólmi najlepším strelcom základnej časti. Patrí mu aj ocenenie s názvom „Džentlmen na ľade“. V kategórii, kde sa vyzdvihuje korektné správanie na ľade, triumfoval medzi útočníkmi. Cenu pre najužitočnejšieho hráča play off si 35-ročný rodák z Jaroslavľa prevzal už predtým, krátko po skončení rozhodujúceho siedmeho zápasu finále play off o Gagarinov pohár. Spoluhráčovi Moziakina z útoku Danisovi Zaripovovi sa ušlo ocenenie Železný muž určené pre hráča s najväčším počtom zápasov za dlhšie časové obdobie. Za tri roky absolvoval v KHL dovedna 227 zápasov.

Držiteľ Gagarinovho pohára Metallurg Magnitogorsk sa stal aj premiantom v kategórii Cena Vsevoloda Bobrova pre mužstvo s najväčším počtom strelených gólov v sezóne. Hráči Metallurgu rozvlnili sieť v súčte play off a základnej časti celkovo 244-krát. Neúspešný finalista CSKA Moskva dostal Pohár kontinentu nesúci meno legendárneho trénera Viktora Tichonova za víťazstvo v základnej časti sezóny 2015/2016 a tiež pohár určený pre víťaza Západnej konferencie. Najlepším trénerom sa stal kouč CSKA Dmitrij Kvartaľnov, najlepším brankárom Iľja Sorokin. Dvaja hráči CSKA figurujú aj v najlepšej formácii sezóny, ktorej protagonisti si odniesli ocenenie Zlatá prilba. Sú nimi brankár Sorokin, obrancovia Nikita Zajcev (obaja CSKA) a Chris Lee (Magnitogorsk) a útočníci Alexander Radulov (CSKA Moskva), Sergej Moziakin a Jan Kovář (obaja Magnitogorsk). Najlepším nováčikom sezóny sa stal 21-ročný Arťom Aľajev z Torpeda Nižnij Novgorod a Cenu za vernosť hokeju obdržal Konstantin Gorovikov. Útočník Dynama Moskva oslávi v auguste 39 rokov.

Na slávnostnej ceremónii v Moskve nechýbali vedúci predstavitelia KHL Gennadij Timčenko a Dmitrij Černyšenko, ako aj plejáda niekdajších skvelých ruských či sovietskych hokejistov Vladislav Tretiak, Boris Michajlov, Vladimir Myškin, Valerij Kamenskij, Alexej Morozov, Pavel Bure a Alexej Jašin.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sergej Moziakin #Cam Barker