Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kovaľčuk poprel prestup do Číny. Nezahrá si ani v NHL a na MS

Iľja Kovaľčuk vyvrátil šumy, že by mal posilniť čínskeho budúceho nového účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy alebo sa vrátiť do NHL.

02.04.2016 16:53
Iľja Kovaľčuk Foto: ,
Ruský útočník Iľja Kovaľčuk v národnom drese.
debata

„Mám kontrakt s SKA ešte na jednu sezónu a bol by som rád a šťastný, ak by som ho mohol dodržať. Čína? Aká Čína? Veď tam ešte ani nemajú tím,“ poznamenal čoskoro 33-ročný útočník (nar. 15. apríla 1983), ktorý v Petrohrade v závere play off upadol do nemilosti trénera Sergeja Zubova, prišiel o miesto v zostave aj kapitánske „céčko“.

Pri Neve je zmluvne viazaný do 30. apríla 2017, podľa všetkého by však v klube mal skončiť kouč. V základnej časti KHL 2015/2016 nastúpil Kovaľčuk v 50 dueloch a dosiahol bilanciu 16+33. Tréner Ruska Oleg Znaroks čerstvo vyhlásil, že s bývalým kanonierom Atlanty a New Jersey tentoraz nepočíta na májových domácich majstrovstvách sve­ta.

Kovaľčuk je dlhoročný reprezentant „zbornej“, s ktorou získal okrem iných medailí najmä zlato na šampionátoch v Kanade 2008 aj Švajčiarsku 2009. Informácie pochádzajú z webov sportsnet.ca a championat.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Iľja Kovaľčuk #SKA Petrohrad