Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanisti neodolali vábeniu bohatých. Kašpar a Barker sú na odchode

Slovan Bratislava pôsobiaci v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) síce predĺžil zmluvu s trénerom Milošom Říhom, no na odchode je útočník Lukáš Kašpar aj obranca Cam Barker.

23.03.2016 07:28
Cam Barker Foto: ,
Cam Barker.
debata

Povedal to generálny manažér klubu Maroš Krajči pre ruský Sport-Express. Skúsený český krídelník Kašpar by mal pokračovať v kariére v Diname Moskva.

„Je to tak. A aj ďalší hráči pravdepodobne odídu. V sezóne nazbierali dostatok bodov a pritiahli na seba pozornosť. Nemôžeme bojovať vo výške kontraktov s bohatými ruskými klubmi. Máme svoj interný platový strop, ktorý nemôžeme prekročiť. Všetkým hokejistom sa iba môžeme poďakovať za ich pôsobenie u nás. Veríme, že v budúcnosti sa naše cesty opäť stretnú,“ povedal Krajči a na margo Barkera pokračoval:

„Je to najproduktívnejší obranca súťaže v základnej časti. Čo viem, tak dostal veľmi dobrú ponuku, ktorú nemôžeme prebiť.“ Manažér Slovana ďalej prezradil, že s jedným z dvoch kanadských brankárov z minulej sezóny (Barry Brust, Michael Garnett) sa už klub dohodol na spolupráci, no zmluva ešte nie je podpísaná. „U druhého rokujeme s jeho agentom,“ dodal.

Zmluva v Slovane sa po ročníku 2015/2016 končí viacerým oporám, okrem iných aj Václavovi Nedorostovi, Žigovi Jegličovi, Ladislavovi Nagyovi, Michalovi Sersenovi či Tomášovi Surovému. „S dvoma z tejto pätice sme sa už dohodli na pokračovaní spolupráce. S ďalšími ešte budeme rokovať,“ prezradil Krajči. Možné posily do novej sezóny chce Slovan „loviť“ v máji počas majstrovstiev sveta v Rusku.

„Svetový šampionát je najväčší trh s hráčmi. Nie sme klub ako napríklad Magnitogorsk, ktorý dokáže dať poriadnu sumu akémukoľvek hráčovi. My dáme hráčovi ponuku, on si vypýta aj mesiac na rozmyslenie. Aj hráči finalistov českej či slovenskej ligy čakajú do posledného možného okamihu, či nedostanú dobrú ponuku od elitných ruských klubov,“ informoval zástupca Slovana a priznal aj dlhodobý záujem klubu o služby mladého útočníka Martina Réwaya.

„Je to jeden z najzaujímavejších hráčov pre náš tím. Nemôžem povedať, že isto bude u nás, no sme v kontakte,“ povedal Krajči.

Manažér Slovana opätovne potvrdil rozhodnutie skúseného obrancu Ľubomíra Višňovského definitívne ukončiť hráčsku kariéru. „Na august si už naplánoval rozlúčkový zápas. Mal obrovské problémy s chrbtom a každý to mohol vidieť v zápasoch. Napriek tomu hral dobre,“ ozrejmil Krajči.

Ruskú tlač zaujímalo aj vyjadrenie zástupcu bratislavského mužstva k situácii v klube, čo sa týka financií a budúcnosti v KHL. Kým pred sezónou 2015/2016 padla definitíva o zotrvaní Slovana v ruskej lige až začiatkom júla, teraz by sa tak malo stať výrazne skôr.

„Som presvedčený, že všetko prebehne normálne. Rokujeme s partnermi, no predtým musíme ešte oficiálne ukončiť aktuálny ročník. Všetko však ide tak, ako má. Pracujeme na tom, aby sme nemuseli riešiť len najbližšiu sezónu, ale mali vybavené záležitosti aspoň na dva roky,“ povedal Maroš Krajči a dodal, že všetky dlhy z predchádzajúceho obdobia už klub vyrovnal a hráči dostávali výplaty načas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Maroš Krajči