Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: CSKA spadol kameň zo srdca

K zápasom play off neodmysliteľne patria aj emócie. Tie sa však so zvukom záverečnej sirény nevytratia, doznievajú totiž postupne. Tak ako u Miloša Říhu, trénera hokejového Slovana Bratislava.

28.02.2016 13:00
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (11)

Mimika jeho tváre, gestá i pohyby naznačovali zmes sklamania, štipky hnevu, ale aj úľavy a neraz aj hrdosti. "Ďakujem svojim hráčom za celú sezónu. Môžeme sa pozrieť jeden druhému do očí s čistým svedomím,“ začal hodnotiť.

O sérii proti CSKA

Posledný zápas bol zo všetkých najhorší. Rozhodol sa v hlavách našich hráčov. Už v nej nemali náboj nevyhnutne potrebný k úspechu. V minimálne dvoch zápasoch sme boli Moskovčanom vyrovnaným súperom. Ak by sme vyhrali druhé stretnutie na ich ľade, celá séria by vyzerala inak, možno by sme viedli aj 3:1 na zápasy. Treba ale uznať, že CSKA je veľmi silný tím, Vyhral predsa základnú časť, má veľkú tradíciu. Ale nebáli sme sa ich. Naopak, to oni mali rešpekt. Viem, že im spadol veľký kameň zo srdca.

O celej sezóne

Začiatok bol naozaj hektický. Nikto netušil, či budeme vôbec hrať. Chlapci stále mysleli na dlhy a spočiatku ani neverili finančným zárukám vedenia. Napokon všetko bolo v najlepšom poriadku. S ostatnými mužstvami sme odohrali vyrovnané zápasy, potrápili sme aj favoritov, CSKA sme v základnej časti dokonca dvakrát zdolali. Ale uškodila nám posledná reprezentačná pauza, hráči si pred play off neodpočinuli a nič sme nenatrénovali. Toto mužstvo však dosiahlo vrchol svojich možností, ba aj viac. V niektorých momentoch nám chýbalo viac hokejovosti. A malá dávka drzosti.

O svojej budúcnosti

Zmluva so Slovanom sa mi pomaly končí. Netvrdím ale, že ma tu v budúcej sezóne neuvidíte. Rozprával som sa už s majiteľom klubu, bola to dlhšia diskusia. Hráčom som ale povedal, že im ďakujem za celú sezónu, lebo ma hokej opäť začal baviť.

O tíme

Najradšej by som si tu nechal všetkých hráčov. Naložili sme na nich naozaj veľa, neraz si museli aj vypočuť. V celej svojej kariére som mal asi dve také mužstva, no toto aj tak ešte vyčnieva. Samozrejme, mužstvo sa pokúsime aj doplniť. Robíme aj prvé kroky, aby sme boli v budúcnosti silnejší, odolnejší a efektívnejší. Sme slovenský tím a bol by som rád, aby tu naďalej hrali predovšetkým Slováci. Ale ťahúni mužstva, pokiaľ k nám nepríde niektorý zo Slovákov v NHL, budú asi zo zahraničia.

O Brustovi a iných

Viem, že Barry je miláčikom publika. Je pekné čo robí, ale sú veci, ktoré mužstvo rozptyľujú a vďaka ktorým prehráva. Hráči neraz prestávajú hrať, lebo nevedia, čo urobí. A či zostane? Uvidíme. Niektorí v tíme musia pridať v disciplíne. KHL totiž nie je súťaž, ktorá je o hraní na seba. Pozrite sa na CSKA, nemajú hráča, ktorý by si niečo také dovolil. A v tejto sérii sa to naplno prejavilo.

O Radulovovi

Nemyslím si, že rozhodol toto play off. Videl som ho hrať už aj lepšie. Samozrejme, my takého hráča nemáme, ktorý by celý tím dokázal strhnúť a vyprovokovať ho. Ak by sedel v našej šatni, boli by sme oveľa sebavedomejšie. CSKA sa naňho spolieha, to divadlo necháva na neho, ostatní sa potom plne koncentrujú na hru. Ak urobí nejaký prešľap, nikto ho nepotrestá. A on si to užíva.

O rozhodcoch

Musíme s tým niečo urobiť. Zo štatistik je zrejmé, že neruské kluby patria medzi najtrestanejšie. Rozprával som sa o tom aj so zástupcom KHL a ten sám uznal, že to je vidieť a preháňa sa to. Hovoril som s ním otvorene, nemám sa predsa čoho báť, povedal som mu, že je to obrovská hanba. Ale nehovorme už o nich, lebo nám to v budúcej sezóne vrátia. Nemá to cenu. Ťažko sa niečo zmení.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha