Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan ukončil sezónu. Višňovský kariéru!

Tohtosezónna púť hokejistov Slovana Bratislava sa v sobotu skončila. „Belasí“ totiž vo štvrtom súboji 1. kola play off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) prehrali s CSKA Moskva 1:3 a v celej sérii mu podľahli 0:4.

27.02.2016 19:36
Ľubomír Višňovský Foto: ,
Dojatý Ľubomír Višňovský.
debata (9)

Favorit postúpil do ďalšej fázy bojov o Gagarinov pohár. Slovan v počas svojho pôsobenia v KHL ešte nevyhral ani jeden duel play-off, v minulosti si pripísal štyri neúspechy s Dinamom Moskva vo vyraďovacej časti sezóny 2012/2013.

Zverenci trénera Miloša Říhu aj v treťom zápase po sebe dali úvodný gól, kapitán Tomáš Surový v 13. min otvoril skóre a Slovan dlho viedol. Tretíkrát v rade mal náskok aj po II. tretine, ale neudržal si ho. V 43. min ofenzívna hviezda hostí Alexander Radulov vyrovnal na 1:1 a vzápätí francúzsky útočník Stéphane Da Costa poslal do vedenia tím CSKA.

Keďže hostia už neinkasovali, vybojovali si postup do ďalšej fázy súťaže. V závere poistil triumf hostí gólom do prázdnej bránky Nikita Zajcev.

Kontinentálna hokejová liga – štvrťfinále play-off Západnej konferencie – štvrtý zápas (hralo sa na štyri víťazstvá) – sobota:

HC Slovan Bratislava – CSKA Moskva 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
- konečný výsledok série: 0:4, CSKA Moskva postúpil do konferenčného semifinále
Góly: 13. T. Surový – 43. A. Radulov (Svetlakov, Kiselevič), 46. S. Da Costa (Hjalmarsson, A. Radulov), 60. Zajcev (A. Radulov, Blažijevskij)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, navyše: Sersen 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku – K. Petrov 10 min za narazenie zozadu, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman (Fín.), Cyplakov – Metaľnikov, Sirotkin (všetci Rus.), 10 055 divákov
Slovan: Brust – Kundrátek, Barker, Starosta, Švarný, Ľ. Višňovský, Sersen, V, Mihálik, M. Rosandič – L. Kašpar, Viedenský, V. Nedorost – Jeglič, Tičar, A. Šťastný – L. Nagy, T. Surový, Bartovič – J. Šiška, Lušňák, Skalický
CSKA: Sorokin – Zajcev, Denisov, Kutuzov, Kiselevič, Sergejev, Panin, Blažijevskij – A. Radulov, Muršak, S. Hjalmarsson – Pihlström, M. Juňkov, Žarkov – Telegin, S. Da Costa, Kugryšev – Mamin, Stoľarov, K. Petrov – Svetlakov

Obe mužstva začali s veľkým nasadením, no Slovan sa musel brániť najskôr pri menšom treste pre Švarného a neskôr aj pri päťminútovom vylúčení Sersena. Pre skúseného beka sa duel predčasne skončil, pretože dostal trest do konca duelu za napadnutie Stoľarova.

Na ľade sa poriadne iskrilo, čo dokumentovala aj bitka v 12. min tesne pred koncom päťminútovej presilovky pre CSKA, do ktorej sa zapojil aj domáci brankár Barry Brust. Vyslúžil si za to ovácie publika. Skóre otvoril v 13. min kapitán T. Surový, ktorý prenikol do útočného pásma po ľavej strane a z uhla ponad betón Sorokina poslal Slovan do vedenia. Prvú tretinu vyhral CSKA na strely 15:4.

V úvode druhej časti hry hrali Moskovčania ďalšiu presilovku, no Brust akrobatickým zákrokom zachránil pri šanci Zajceva. Neskôr vychytal aj únik Mamina. V početnej výhode sa potom dvakrát nepresadili hokejisti Slovana, góly pred koncom druhej časti nedali ani Višňovský, T. Surový a na opačnej strane Denisov. Tretiu dvadsaťminútovku začali hostia náporom a vyťažili z neho vyrovnávajúci gól, keď strelu Svetlakova za Brusta tečoval A. Radulov – 1:1.

Netrvalo dlho a CSKA viedol 2:1, keď v 46. min zakončil akciu na jeden dotyk S. Da Costa. Po tomto okamihu hostia umne bránili a už neinkasovali. Tréner Říha v závere odvolal brankára Brusta a Zajcev gólom do opustenej bránky poistil víťazstvo Moskovčanov.

Hlasy trénerov:

Miloš Říha (tréner Slovana): „Dnešný duel bol z našej strany asi najhorší v celej sérii. Robili sme všetko pre to, aby hráči odviedli fantastický výkon a mohli cestovať do Moskvy, no v ich hlavách už to bolo preč. Proti takému súperovi a ďalším „veciam“ sme odovzdali maximum.“

Dmitrij Kvartaľnov (tréner CSKA): „Svojim chlapcom gratulujem k triumfu a postupu. Musíme si teraz rýchlo oddýchnuť a pripraviť sa na novú sériu.“

9 debata chyba