Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Reťaz

Zavreli nás reťazou ako v base, hromžil Miloš Říha, tréner hokejistov bratislavského Slovana. Situácia, v akej sa ocitli jeho zverenci, keď ich počas tréningu domáceho CSKA uzavreli v šatni a dvere omotali reťazou, nemala na výsledok nijaký vplyv. Ak, tak možno v pridanej motivácii hostí.

27.02.2016 10:44
fanúšikovia, Slovan Bratislava Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Závažná a silná je v inom – poukazuje na neúctu k hosťom a slabosť silného klubu, ktorý sa usiluje nadviazať na niekdajšie hviezdne časy. Prežitými armádnymi praktikami však robí hanbu jeho súčasnému vedeniu, hlavnému sponzorovi CSKA i Kontinentálnej hokejovej lige.

Je sympatické, že si zvrátený postup všimol aj kolega zo Sovietskeho Sportu a odsúdil ho. Klobúk dolu – za to si zaslúži rešpekt. Líšime sa len v jednom – kým ruský žurnalista tvrdí, že trénerovi a klubu CSKA nemožno nič vyčítať, lebo pravidlá KHL nepovažujú uzavretý tréning za narušenie súťažného poriadku, podľa nás výčitky patria práve klubu. Z jeho prostredia dal niekto príkaz, aby slovanisti nemohli vyjsť z kabíny počas tréningu domácich. Policajt ho poslušne splnil, tréner CSKA Dmitrij Kvartaľnov to ani nemusel vedieť.

Nad literou pravidiel je však zdravý rozum a princíp fair play. Iste, ide o veľa, k play off patria aj psychologické ťahy, ako nalomiť súpera. No čo už také výnimočné mohol realizačný tím Slovana odpozorovať na jednom tréningu? Stačila chlapská dohoda, že si jeden druhému nebudú pozerať cez plece do tréningovej kuchyne.

V súčasnom chorom svete by mal aj vrcholový šport ponúkať pozitívne príklady. Všelijakých plotov a reťazí v okolí pribúda, hokeju však nepristanú ani náhodou.

S pointou, ktorú ruský kolega uviedol na záver, sa dá navýsosť súhlasiť. Viete si, milí hokejoví fanúšikovia predstaviť ten škandál, ak by v NHL zavreli súpera reťazou?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva