Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žijeme asi v praveku! Ruský novinár kritizoval zamknutie Slovana v šatni

Slovná prestrelka medzi trénermi, ktorá odznela na tlačovej konferencii po zápase medzi Slovanom a CSKA, dorazila aj do Moskvy. Výmenu názorov si všimol aj redaktor Sovietskeho Sportu, ktorý bol v Bratislave.

26.02.2016 15:16
debata (117)

Jeden zo slovenských novinárov pripomenul ruskému trénerovi Dmitrijovi Kvartaľnovovi situáciu z Moskvy, kedy organizátori zamkli hráčov Slovana počas tréningu CSKA v šatni. A pred dvere postavili policajta.

"Niektoré tímy jednoducho svoje tréningy pred verejnosťou zatvárajú. Netuším, ako sa to udialo a nie je ani mojou úlohou zisťovať to,“ reagoval po krátkom rozmýšľaní Kvartaľnov. "Dvere ste zamkli reťazou,“ precedil pomedzi zuby podráždený Miloš Říha.

"Áno, reťazou. A nevidím v tom žiadny problém, keď máme uzavretý tréning. Porušili sme niečo?“ pýtal sa kouč CSKA. "Je to normálne,“dodal.

Konflikt síce dotlel, ruský reportér sa však k nemu v piatkovom vydaní novín vrátil. "Konaniu CSKA nemožno nič vyčítať. Za narušenie pravidiel KHL sa nepovažuje uzavretý tréning dverí pred médiami či členmi súperovho realizačného tímu. A nielen počas play off, ale i počas celej sezóny,“ píše komentátor denníka.

Celú situáciu však označil za zvláštnu. "Žijeme asi v praveku, keď sa štadión určený na hokejové zápasy môže premeniť na policajnú zónu,“ skonštatoval.

Pripomenul tiež svoje skúsenosti s prácou novinára v NHL. "Radi sa k nej prirovnávame. Hráči tam však pokojne môžu stáť v hľadisku a sledovať svojich protivníkov aj počas tréningu. Novinári prichádzajú ráno, aby mohli začať chŕliť články už pred zápasom, robili s hráčmi rozhovory, poznali mená zranených, či brankárov, ktorí budú večer chytať. Keď som bol na niekoľkých stretnutiach NHL, materiál k väčšine svojich článkov som získal práve počas predzápasového tréningu. Nečudujme sa preto, keď hviezdy ako Iľja Kovaľčuk, či Jaromír Jágr, ktorí hrali v našej súťaži, sa zrazu v Rusku vytratili z mediálneho priestoru,“ poznamenal.

Reportér Sovietskeho Sportu tiež pripomenul, že spomínaný problém sa netýka iba KHL, ale celého ruského hokeja. „Ešte otrasnejšie je, ak tieto, u nás zaužívané praktiky, prenášame na medzinárodnú úroveň. Ruský tréner Oleg Znarok počas majstrovstiev sveta zakázal akýkoľvek kamerový záznam. Naši reportéri už tieto jeho maniére poznajú, tí zahraniční nie. A čudujem sa vôbec, že dosiaľ nenapísali sťažnosť na Medzinárodnú hokejovú federáciu,“ kritizuje vedenie zbornej.

"Tento problém KHL nijako nerieši a sotva aj niekoho trápi. Objaví sa, keď Říhu spútajú reťazou. Na druhý deň sa však naň opäť zabudne. A všetko pôjde po starom,“ uzatvára.

117 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava