Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeglič: Recept? Sme pripravení vyhrať za každú cenu

Trpká prehra 2:3 po predĺžení v druhom stretnutí v Moskve síce poriadne mrzí, no hokejisti Slovana veria, že ich v pokračovaní série 1. kola play off KHL s favorizovaným CSKA Moskva (prvý zápas v Bratislave vo štvrtok o 19.00) neovplyvní.

25.02.2016 08:00
Žiga Jeglič Foto: ,
Žiga Jeglič v drese bratislavského Slovana.
debata

„Videli sme, že aj s CSKA sa dá hrať. To je najdôležitejšie posolstvo z úvodných dvoch súbojov,“ tvrdí jeden z lídrov Bratislavčanov Žiga Jeglič (28).

Zabudli ste už na utorňajšiu prehru, keď ste v tretej tretine prišli o dvojgólový náskok?
Nie je to najjednoduchšie, ale dobre vieme, že sa musíme sústrediť na tretí zápas a na utorok rýchlo zabudnúť. V Moskve sa ukázalo, že CSKA môžeme zdolať. Boli sme blízko víťazstvu. Aj preto skôr myslíme na to, ako zvládnuť tretí duel.

Ako sa nešťastná prehra najľahšie dostáva z hlavy?
Najdôležitejšie je mať hokej naozaj rád. Sme pripravení ukázať obrovskú snahu a vyhrať za každú cenu. Kľúčom je na nič iné nemyslieť, hoci nie je jednoduché hodiť za hlavu tak dobre rozohraný zápas. Koniec-koncov, aj z takého priebehu a prehry sa dá vždy niečo naučiť.

V druhom stretnutí ste ukázali, čo by mohlo na CSKA platiť?
V oboch stretnutiach sme mali šancu uspieť. Domáci neboli výrazne lepší a aj počet striel bol celkom vyrovnaný. Boli sme blízko k výhre, ale to nestačí. Musíme ešte trochu pridať a vyhrať.

Zmení sa v Bratislave obraz hry?
Možno budeme trošku viac napádať súpera. No veľmi dobre vieme, aký silný tím má CSKA a akým štýlom hrá. Takže musíme vychádzať z toho, čo sme robili a dlho nám vychádzalo v Moskve. Len nesmieme zbytočne strácať puk. Musíme si dať zároveň pozor, aby sa súper nedostával do prečíslení.

Ste pred dvoma domácimi zápasmi optimista?
Samozrejme, verím, že vyhráme tretí zápas a potom začneme myslieť na štvrtý. Utorok sme to ešte nezvládli, ale štvrtok je nový deň a my do toho pôjdeme naplno.

Nechýbajú vám v play off samostatné nájazdy, v ktorých ste mali počas základnej časti fantastickú úspešnosť?
Bolo by to lepšie (smiech). No skôr musíme zlepšiť tretiu tretinu, v ktorej sme v utorok dostali dva góly. Možno trochu nešťastné, ale CSKA strieľa práve také. Všetko posielajú priamo na bránku a idú pred ňu dorážať. Musíme im to zaraziť.

Budú aj v Bratislave pokračovať vaše prekáračky s Alexandrom Radulovom?
Veď to bolo len v prvom zápase (smiech).

V play off hráte akosi viac do tela než v základnej časti. Navnadil vás Andrej Šťastný?
Som rád, že ho mám po svojom boku. Môžem ísť do toho naplno a keď treba, on potom príde a vybaví to.

CSKA trestá každú chybu, upozorňuje Sersen

Pozorne bránili a dlho nepúšťali CSKA do súvislejšieho tlaku. Doplatili však na chybičky, hoci ich nebolo veľa. „Naša hra nebola zlá. Veľmi nám pomohol gól. Ožili sme. Bohužiaľ, výsledok je taký ako v prvom súboji. V predĺžení sme urobili jednu chybu a súper nás potrestal. Potvrdzuje, že má veľmi kvalitný tím, ktorý nie náhodou skončil prvý po základnej časti. No vidíme, že ho môžeme zdolať. Potrebujeme zvýšiť agresivitu pred oboma bránkami,“ tvrdí obranca Michal Sersen, ktorý verí, že slovanistov nakopne aj tradične búrlivá domáca atmosféra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva #Žiga Jeglič