Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevyužili sme, že CSKA mal z nás rešpekt, mrzelo trénera Říhu

Siahali na víťazstvo, vyšli naprázdno. Ak by hokejisti bratislavského Slovana na Deň obrancu vlasti, čo je v Rusku významný vojenský sviatok, zdolali CSKA na jeho ľade, vošli by do histórie Kontinentálnej hokejovej ligy i klubu CSKA Moskva.

24.02.2016 17:20
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha rozdáva na tréningu pokyny.
debata

Taký husársky kúsok sa v súťaži ešte neudial. V doterajších ôsmich ročníkoch hral CSKA 23. februára doma len raz (zdolal Torpedo 4:2). Pred utorkovým druhým zápasom 1. kola play off mohli návštevníci ochutnať vojenskú kašu. Tetušky ju z várnic ponúkali divákom.

Obrazne – húževnatý Slovan ju dve tretiny na moskovskom ľade varil, no napokon mu v predĺžení vykypela…

Z pána Miloša, ako ruské médiá nazývajú trénera Říhu, nevyšumelo veľké sklamanie ani po stredajšom poludňajšom tréningu.

„Prehrať po takom priebehu je neospravedlniteľné. Každý z hráčov si dúfam uvedomí, že také góly, aké sme dostali po situáciách, ktoré si maľujeme celú sezónu, inkasovať nesmieme. Tým viac, že chýb sa dopustili najskúsenejší. Po štyridsiatich minútach, keď sme tvrdo a svedomito pracovali, zodpovednosť zrazu odišla,“ soptil.

Aké pokyny dal mužstvu v druhej prestávke? „Rovnaké ako predtým. Čo by sme menili, keď vedieme 2:0? Hráčov sme nabádali k aktivite, aby si dávali pozor na každé vhadzovanie, aby spolu hovorili, aby sa nenechali vyprovokovať. Keď som si zápas pozrel zo záznamu a videl góly, nechcel som tomu veriť.“

Říha má z predchádzajúceho pôsobenia v rôznych kluboch KHL z play off bohaté skúsenosti. Prekvapilo ho niečo v prvých dvoch zápasoch v Moskve?

„Nepotvrdili sme, že CSKA mal z nás obrovský rešpekt. Bolo to vidieť na tréneroch i hráčoch, a my sme to nevyužili. Hlavami sme boli asi niekde inde. Nectí nás to, celú sezónu sme bojovali o postup do play off, a potom sa zľakneme sami seba,“ vravel rozčarovane.

Z čoho vypozorovali súperov rešpekt? Z jeho dvoch prehier zo Slovanom v základnej časti? „Myslím si, že ich majú v hlavách stále. Slovan ukázal, že patrí do play off, že sa oproti minulej sezóne zlepšil. Myslím si, že CSKA príde s rešpektom aj k nám – a to musíme využiť,“ upriamuje pozornosť na dva domáce zápasy vo štvrtok a v sobotu.

V čom budú iné? „V nasadení a v útočnej fáze. Obozretnosť vzadu je povinnosť, vpredu podnikneme atak do bránkového priestoru. Budeme sa tlačiť pred bránku, často strieľať, a tak sa pokúsiť súpera zraziť na kolená. Nemáme čo stratiť, budeme mať za sebou podporu fanúšikov. Čo sme vonku zbabrali, chceme napraviť. Možno príde aj k zmenám v zostave, kto bude chytať, určíme v deň zápasu,“ podotkol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva #Miloš Říha #rešpekt