Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme zvýšiť agresivitu, burcoval po prehre Šťastný

Veľkú časť zápasu výborne bránili, a hoci si domáci vytvárali tlak, viac ako polovicu stretnutia držali bezgólový stav. V koncovke im však chýbal dôraz, nestrelili ani gól, a tak nemohli vyhrať.

21.02.2016 22:11
andrej šťastný, hc slovan bratislava Foto: ,
Útočník Slovana Andrej Šťastný.
debata

Hokejisti Slovana nestačili v úvodnom stretnutí prvého kola play off KHL na vysoko favorizovaného súpera. Moskovskému CSKA, ktorý bol najlepším tímom základnej časti ligy, podľahli na jeho ľade zaslúžene 0:2.

Zverenci Miloša Říhu síce podali v Moskve slušný výkon, no doplatili na priveľký počet vylúčení a nízku aktivitu v ofenzíve. Ak sa aj do akej-takej šance dostali, nepotykali si s koncovkou.

„Odohrali sme výborný zápas, čo sa týka dodržania taktiky a hry v obrannej fáze. Pri hre v rovnovážnom počte sme boli azda aj lepším mužstvom. Škoda, že v útoku to už bolo horšie. Chýbala nám agresivita i viac striel.  To bolo rozhodujúce,“ hodnotil stretnutie Říha.

Slovanisti nastúpili na prvý duel vyraďovacích bojov bez najproduktívnej­šieho obrancu súťaže Barkera (trest) a prvého centra Viedenského (choroba), čo bolo na ľade vidieť. CSKA mal od úvodu viac z hry a hostia nechceli nič riskovať – hrali na istotu a radšej vyhodili puk z pásma.

Mužom prvej polovice stretnutia bol brankár Barry Brust, dvakrát mu pomohla aj bránková konštrukcia. Hostia sa ubránili aj v troch oslabeniach. Až v 32. min na Brusta našiel recept Kirill Petrov. Stoliarov vyhral súboj pri mantineli so Starostom a v následnom nájazde dvoch na jedného ideálne našiel spoluhráča. Na 2:0 upravil pri štvrtej presilovke Geoff Platt, keď z dorážky šikovne zasunul puk za Brustov chrbát.

Znížiť mohli slovanisti pri druhom vylúčení aktívneho Radulova, no ani v početnej výhode si nevytvorili stopercentnú príležitosť. V závere tretej tretiny sa čoraz viac iskrilo a o šancu zdramatizovať duel pripravili hostí rozhodnutia arbitrov.

„Zbytočne sme boli vylučovaní, čo nás stálo veľa síl. Výborná bola prvá tretina, potom sme začali robiť fauly a domáci sa dostali na koňa. Po našej chybe strelili prvý gól a rýchlo pridali aj druhý. Žiaľ, v tretej tretine sme nedokázali streliť aspoň kontaktný gól,“ priznal pre oficiálnu klubovú stránku obranca Tomáš Kundrátek.

„Bol to kvalitný play off zápas. Spravili sme zopár chýb, čo domáci hneď využili a v priebehu pár minút išli do dvojgólového vedenia. Musíme sa z toho poučiť, je 1:0 na zápasy, treba sa pripraviť na druhý duel tejto série,“ doplnil českého spoluhráča kapitán Bratislavčanov Tomáš Surový.

Okrem Brusta bol najlepším hráčom na ľade aktívny a často i poriadne agresívny Andrej Šťastný. Na jednej strane brnkal na nervy obrancom súpera, ale i hviezdnemu Radulovovi, na druhej patril i herne k tomu lepšiemu.

„Ak budeme hrať tak, ako v prvej tretine a ešte zvýšime agresivitu, tak máme na to, aby jeden zápas v Moskve vyhrali,“ tvrdí Šťastný pre hcslovan.sk.

Príležitosť potvrdiť to budú mať hráči Slovana už v utorok v Moskve, opäť o 15.00.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava