Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starosta: V play off bolí každá chybička viac

Pred piatimi rokmi dvihol v drese Ufy nad hlavu Gagrinov pohár. Tomáš Starosta (34) má spomedzi hráčov Slovana suverénne najväčšie skúsenosti s KHL.

20.02.2016 11:10
Tomáš Starosta Foto: ,
Tomáš Starosta zo Slovana.
debata

V nadnárodnej súťaži pôsobí od jej vzniku a už tri a pol sezóny predtým hrával v ruskej superlige za Nižnekamsk. „V KHL je to v play off rovnaké, ako všade inde. Každý hrá pozornejšie z obrany. Uvedomuje si, že jedna chybička či gól môžu rozhodnúť,“ tvrdí dlhoročný slovenský reprezentačný obranca a vicemajster sveta z Helsínk 2012.

Hráte s veľkým favoritom play off – víťazom základnej časti CSKA. S čím budete spokojný po prvých dvoch stretnutiach v Moskve?
Určite s jedným víťazstvom. Očakávame nesmierne ťažké zápasy. Základom bude zvládnuť taktické pokyny. Ak to dokážeme, môže to byť dobré. Treba hrať jednoducho a zo zabezpečenej obrany. Domáci sa budú tlačiť dopredu, kľúčové bude ustáť úvod stretnutí.

V čom je najväčšia sila súpera?
CSKA má štyri veľmi kvalitné útoky a najmä neuveriteľne rýchly prechod z obrany do útoku. Práve pri ňom hrozí najväčšie nebezpečie. Moskovčania hrajú priamočiaro do bránky, jeden strieľa a ostatní idú na dorážky. V tom sú obzvlášť nebezpeční.

Čo sú, naopak, prednosti Slovana?
Ťažko povedať, či súpera v niečom prevýšime. Play off je hlavne nevyspytateľné a môže sa v ňom stať čokoľvek. Dvakrát sme CSKA zdolali v základnej časti, hoci to bolo veľmi ťažké. Môže sa to podariť aj teraz. Aj my predsa máme svoju silu, čo sme potvrdzovali počas základnej časti. Verím, že séria bude vyrovnaná.

Môže sériu ovplyvniť aj nie vždy rovnaký meter rozhodcov?
Vieme, že pomáhať nám nebudú (smiech). Musíme sa snažiť nefaulovať, lebo CSKA má extrémne silné presilové hry. Každá chybička bolí v play off o čosi viac. Najmä, keď ju súper potrestá.

V utorňajšom zápase v Soči vás museli zašívať, na tvári máte viacero podliatín. Ako ste na tom zdravotne?
Bude to v pohode. Večer po zápase ma trochu bolela hlava, ale inak sa to dá. Nevyzerá to najlepšie, ale našťastie sa mi nestalo nič vážnejšie. Len to bolo treba zašiť a trochu som opuchol. Či môžem hrať naplno? Samozrejme. Začína sa play off, tam nemôže nikto nič vypustiť.

Spomeniete si pred začiatkom play off na celkový triumf pred piatimi rokmi?
Bolo to pekné, ale bolo to dávno. Už je to za nami, i keď spomienky sú nádherné. Teraz myslím len na to, čo nás čaká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Tomáš Starosta