Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan ide do Ruska s dvomi cieľmi. Neukázať všetko a pripraviť sa na CSKA

Čakajú ich posledné dva zápasy v základnej časti Kontinentálnej hokejovej ligy. Po prvý raz v sezóne nebudú hráči Slovana pod veľkým tlakom vyplývajúcim z obrovskej túžby prebojovať sa do play off.

15.02.2016 21:14
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

Svoj cieľ splnili zverenci Miloša Říhu už minulý týždeň a miestenku vo vyraďovacích bojoch potvrdili domácou výhrou 3:2 po predĺžení nad Rigou. I tak však nemôžu súboje v Soči (v utorok o 17.30) a v Jaroslavli (vo štvrtok o 17.00) ani čiastočne vypustiť. Už v nedeľu ich totiž čaká prvý súboj prvého kola play off na ľade CSKA Moskva.

„Chceme sa čo najlepšie pripraviť na CSKA. Veľa hráčov bolo minulý týždeň v reprezentačných výberoch a dlho sme spolu netrénovali. Chlapci sa musia opäť zohrať. Navyše nás trochu trápi aj maródka,“ približuje Říha aktuálnu situáciu v tíme.

V dvojici stretnutí nebude mať k dispozícii zraneného Lužu, chorých Viedenského so Skokanom ani s chrbtom laborujúceho Višňovského. „S Ľubom máme dohodu, že vždy berieme do úvahy jeho aktuálny stav. Predpokladal som, že by jeden z dvoch zápasoch mohol odohrať, ale necíti sa na to. Netrénoval ani kapitán Surový, no na zápasy s nami cestuje,“ vysvetlil český kouč.

Aj hráči berú súboje u popredných tímov Západnej konferencie ako vhodnú prípravu na play off. „Soči ešte hrá o umiestnenie, Jaroslavľ už má istotu tretej priečky, ale vždy sa hrá proti nemu ťažko. Rozhodne to nie sú žiadni ľahkí súperi, ale v KHL takí nie sú vôbec. Nie sme v situácii, že musíme vyhrať, ale iste by sa nám šlo do play off lepšie, ak zápasy zvládneme, než keby sme v niektorom z nich vybuchli. Jaroslavľ má veľmi dobrú obranu, v čom sa čiastočne podobá CSKA. Môže to byť podobný zápas. Uvidíme, akú taktiku vymyslí tréner,“ hovorí Václav Nedorost.

„Vyskúšame si nejaké veci vrátane dvoch variánt, ktoré môžeme použiť aj s CSKA. Priestor dostanú aj tí, ktorí dlhšie nehrali či mali nižšiu minutáž. Na druhej strane nechceme ukázať všetko a tak dostanú hráči aj čiastočnú voľnosť. Samozrejme, musia pokračovať v zodpovednom hokeji,“ dopĺňa Říha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva