Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říhovi zverenci donútia CSKA potiť krv, tvrdí ruský expert

Búrka v Západnej konferencii Kontinentálnej hokejovej ligy v súvislosti s postupom do play off o Gagarinov pohár už prehrmela. Osem účastníkov je známych. Vo Východnej konferencii pred dvoma poslednými zápasmi základnej časti zápletka ešte trvá.

11.02.2016 08:00
Slovan Bratislava, hokej, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Slovana Bratislava. Budú ju mať aj po sérii s CSKA?
debata

Známa je aj prvá dvojica vyraďovacej fázy. CSKA Moskva, podobne ako vlani víťaz základnej časti, sa stretne s bratislavským Slovanom, ôsmym z tabuľky Západu. Na prvý pohľad – suverén hladko vyradí outsidera.

V takomto tóne naznačuje jasnú prognózu portál kommersant.ru. „Kto viac alebo menej pozorne sleduje súťaž, bude súhlasiť, že v princípe je známe, kto zo spomenutej dvojice postúpi. CSKA vyhral základnú časť v predstihu a ešte presvedčivejšie než pred rokom. Hokej v jeho podaní – vyvážený, rýchly, silný – vzbudzuje natoľko priaznivý dojem, že len veľmi ťažko si možno predstaviť, že by Slovan, ôsmy tím konfererncie, mohol vyradiť CSKA z bojov o Gagarinov pohár.“

Známy komentátor Alexej Ševčenko v tradičnom príspevku na Biznes Online je podstatne opatrnejší.

"Táto sezóna nás núti dívať sa trochu inak na trénera Slovana Miloša Říhu. Jeho zostava nepatrí k najsilnejším, klub zápasil s veľkými finančnými problémami – a napriek tomu doviedol mužstvo z Bratislavy do play off. Predstihol podstatne stabilnejší Spartak Moskva, Severstaľ Čerepovec i Dynamo Minsk. Okrem toho nezabúdajme, že Slováci dvakrát CSKA zdolali. Neviem sa zbaviť dojmu, že CSKA bude mať v prvom kole problémy. Iste, zverenci Dmitrija Kvartaľnova nepochybne postúpia – avšak najmä preto, lebo má podstatne širší káder.

Slovan potrápi favorita do krvi. Prečo hrozí od Říhu a jeho tímu nebezpečenstvo? Po prvé – pracuje v Bratislave, nič ho nerozptyľuje, sústreďuje sa len na prácu. Po druhé – je naozaj výborný tréner. Silnejší, než bol počas jeho pôsobenia v SKA Petrohrad alebo v moskovskom Spartaku. Po tretie – mužstvo má silnú brankársku dvojicu. Vedenie klubu malo pri jej výbere šťastnú ruku," sumarizuje Ševčenko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva
Načítavajú sa športové výsledky...