Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Tatrách sme sa zabavili. Teraz potrebujeme body, hovorí Skalický

Do konca základnej časti ich čaká už len sedem stretnutí. Najbližšie štyri odohrajú v rámci náročnej šnúry v najvýchodnejších mestách súťaže.

29.01.2016 09:00
Pavol Skalický Foto: ,
Pavol Skalický.
debata

Zverenci Miloša Říhu sa dnes o 13.00 predstavia na ľade najhoršieho tímu celej súťaže v Novokuznecku. Následne ich v nedeľu čaká súboj v Novosibirsku, v utorok vo Vladivostoku a na záver série stretnutí na ľade súperov vo štvrtok zápas v Chabarovsku. Slovanisti si uvedomujú dôležitosť najbližších stretnutí, ktorú ešte znásobuje fakt, že doma sa do konca základnej časti predstavia už len raz – 8. februára privítajú v Bratislave Dynamo Riga.

„Naša momentálna pozícia je dobrá, ale z tripu musíme priniesť čo najviac bodov. Dôležitý je najmä prvý zápas v Novokuznecku. Na úvod šnúry máme najviac síl a keď ho zvládneme, tak sa nám v ďalších bude hrať oveľa ľahšie,“ tvrdí útočník Pavol Skalický. „Počul som, že na Sibíri je krásne, ale veľa času na pozeranie krajiny tam aj tak mať nebudeme. Vždy sa teším rovnako na každý zápas,“ dodal s úsmevom talentovaný krídelník.

Slovan má pred finišom sezóny dobrú východiskovú pozíciu. So 79 bodmi mu patrí ôsma priečka v Západnej konferencii, Dynamo Minsk na deviatej pozícii stráca päť bodov, Medveščak rovnako, no navyše má o jeden odohraný zápas viac.

„Vývoj v tabuľke príliš nesledujem, ale z novín a internetu viem, ako na tom sme. Je fajn, že to máme vo vlastných rukách a nemusíme sa spoliehať na to, že niekto z konkurentov musí prehrať. Všetci sme presvedčení, že cieľ naplníme. Bodaj by sme sa už po domácom súboji s Rigou mohli tešiť z postupu,“ vraví člen úspešnej reprezentácie do dvadsať rokov, ktorá pred rokom vybojovala v Kanade bronzové medaily.

Hráči Slovana sa pred dôležitými súbojmi pripravovali netradične v Poprade a Tatrách. Päťdňové sústredenie im spestrila zaberačka na bežkách, ale i súťaže na herných konzolách. „Na pár dní sme zmenili prostredie, trochu si oddýchli, zamakali na ľade, ale sa i zabavili. Ešte viac sme stmelili kolektív. Bolo to super. Boli sme síce bez rodín, ale sústredenie bolo uvoľnenejšie než trip, užili sme si kopu zábavy. Na bežkách som bol prvýkrát a bolo to dosť náročné, ale pomaličky som sa do toho dostával,“ skonštatoval Skalický.

Hráčom, ktorí mali záujem – obzvlášť Kanaďanom – robil sprievodcu v Tatrách najmä Popradčan David Skokan. „Ukázal im, aké krásy máme my na východe,“ usmeje sa Skalický. Dvadsaťročný útočník si užíva, že dostáva čoraz väčší priestor v drese Slovana a zároveň o svojich kvalitách presviedča aj reprezentačného trénera Zdena Cígera. Bol na Nemeckom pohári, Arosa Challenge vo Švajčiarsku a figuruje aj v nominácii na domáci Slovakia Cup. „Teším sa z toho. Vždy som veľmi rád, keď mám možnosť reprezentovať Slovensko. Je to pre mňa veľká česť,“ vraví presvedčivo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Pavol Skalický
Načítavajú sa športové výsledky...