Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čaká nás osem najdôležitejších zápasov, vraví Surový

Zápas so silným Dynamom Moskva mali dobre rozohraný, no nedotiahli ho do úspešného konca. O to viac ich najtesnejšia prehra 3:4 mrzela aj hnevala. No len krátko. Okamžite totiž začali myslieť na štvrtkový duel s priamym konkurentom v boji o play off - Medveščakom Záhreb.

20.01.2016 12:00
surový Foto: ,
Pri puku kapitán Slovana Tomáš Surový.
debata

Hokejisti Slovana si v prvej tretine vypracovali sľubný dvojgólový náskok a favorita si držali na dištanc až do záveru prostrednej časti hry. V 37. min však znížil Cvetkov a v záverečnej tretine už Moskovčania pridali k aktivite aj efektivitu. V priebehu necelých ôsmich minút troma gólmi rozhodli o svojom víťazstve.

„Odohrali sme dobrý zápas. Možno nás zlomili zbytočné fauly. Ťažko sa to hodnotí. Prehra nás mrzí, obzvlášť v tejto fáze sezóny, keď je každý zápas dôležitý. Za stavu 2:0 musíme hrať dôslednejšie. No Dynamo malo dobré šance aj v prvej či druhej tretine, keď nás niekoľkokrát podržal Brusty (brankár Barry Brust),“ vravel v šatni skúsený útočník Milan Bartovič.

Tréner Miloš Říha videl najväčší problém v tom, že jeho zverenci nedokázali po prvej prestávke zareagovať na zmenu obrazu hry. „Šarvátky a vylúčenia rozbili náš systém, oslabenia nám vzali veľa síl. Aj preto sme prehrali. No nesmie to s nami zakývať. Čaká nás totiž ďalšie dôležité domáce stretnutie. Treba sa naň správne pripraviť a opäť hrať trpezlivejší hokej. Nesmieme byť premotivovaní,“ vravel český odborník.

O tom, či bude mať dnes od 19.30 proti Medveščaku k dispozícii aj obrancu Ľuba Višňovského, sa rozhodne až na dopoludňajšom rozkorčuľovaní.

Záhrebu stále patrí deviate miesto v Západnej konferencii s dvojbodovou stratou na Slovan, ktorý však má jeden zápas k dobru. Aj preto je pre Bratislavčanov vzájomný zápas veľmi dôležitý. „Vieme o tom a jednoznačne v ňom chceme uspieť,“ tvrdí rezolútne Bartovič. „Pre nás je najdôležitejší každý duel. Takže nás čaká takých ešte osem. Na tabuľku sa príliš nepozeráme. Vždy myslíme len na najbližšieho súpera. Potrebujeme zvládať naše zápasy, aby sme sa nemuseli pozerať na výsledky iných. S motiváciou nemôže byť problém. Hráme o play off. Aká by mohla byť vyššia?“ dopĺňa kapitán Slovana Tomáš Surový.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb #Dynamo Moskva
Načítavajú sa športové výsledky...