Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Rusku sa preniesol rasizmus aj na zimné štadióny

Švédsky hokejista Edwin Hedberg sa mohol na vlastnej koži presvedčiť, že rasizmus začína zapúšťať v Rusku korene aj na iných ako futbalových štadiónoch.

14.01.2016 15:35
debata (35)

Krídelník tmavej pleti v službách Medveščaku Záhreb čelil prejavom rasovej neznášanlivosti po stredajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v Moskve proti miestnemu Spartaku, keď na ľad doleteli z hľadiska dva banány. Chorvátsky tím vyhral 4:1.

„Neviem, čo na to povedať. Takéto veci by sa nemali stávať, ale opak je pravdou. V KHL hrám druhú sezónu, stretol som sa s tým prvý raz,“ povedal 21-ročný severan podľa agentúry R-Sport.

Edwin Hedberg mal raketový štart do KHL. Gól strelil v prvom striedaní vo svojom prvom zápase.

Vedenie nadnárodnej súťaže sa incidentom bude zaoberať. „Zvážime prípadné konzekvencie z toho druhu neprípustného správania. Až do objasnenia detailov KHL prijme opatrenia v súlade so smernicami súťaže,“ reagovala centrála KHL. Viceprezident Spartaka, víťaz Stanleyho pohára 1996 s Coloradom Avalanche a olympijský víťaz z Calgary 1988, Valerij Kamenskij uviedol, že klub po vinníkoch pátra.

„V hokeji nie sme na takéto situácie zvyknutí. Preto ich musíme zaraziť okamžite a pristúpiť k tomu s plnou vážnosťou. Zistíme, kto je za to zodpovedný, a potrestáme ho zákazom vstupu na štadióny,“ povedal.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Medveščak Záhreb #Edwin Hedberg