Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nedorost: Zomkli sme sa. Aj na tréningy chodíme s radosťou

Po jednom z najlepších domácich výkonov v sezóne vyhral Slovan v stredu nad druhým tímom Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy Jokeritom Helsinki 4:2. K šiestej výhre Bratislavčanov po sebe prispel dvoma gólmi český útočník prvej formácie Václav Nedorost.

07.01.2016 16:42
Václav Nedorost, Jokerit Helsinki, Slovan... Foto: ,
Václav Nedorost strieľa prvý gól do siete Jokeritu Helsinki.
debata

„Tešia ma najmä tri body. Hrať v takej úžasnej atmosfére je vždy nádherné. Ľudia nám fandili a my sme ich za to odmenili veľkou obetavosťou v množstve oslabení proti tímu s najlepšou presilovkou v lige,“ vravel po stretnutí spokojný 33-ročný rodák z Českých Budějovíc.

Vašej formácii sa v ostatných stretnutiach herne darí. Rozumiete si s Lukášom Kašparom aj naslepo?
To zase nie (smiech). Funguje nám to dobre, ale musím vyzdvihnúť najmä Marka Viedenského, ktorý nedostáva kredit, aký by si zaslúžil za to, čo odvádza v strede našej formácie. Musí v našom systéme aj trochu forčekovať a najmä brániť. Všetci traja sme si sadli a ide nám to. Vonku sme celé mužstvo veľa gólov nedávali, hrali sme viac z obrany, ale doma nám to vyšlo. To je len dobre. Nabudúce nám môže vyhrať zápas iná lajna.

V Slovane ste najprv hrali centra, teraz ste na krídle. Nemali ste problém zvyknúť si?
V minulosti som hrával centra aj ľavé krídlo, podľa toho, kde ma tréneri potrebovali. Akurát by mi asi prekážalo, keby ma niekto postavil na pravé krídlo. Dokonca som to po zranení, ktoré ma vyradilo na tri týždne, aj celkom privítal. Na centri treba viac korčuľovať a moja kondícia nebola taká dobrá, ako predtým. Teraz to funguje a preto nie je potrebné niečo meniť.

Vyhrali ste šesť stretnutí za sebou. Čo to robí s mužstvom?
Je to krásne, ale človek na to príliš nemyslí. Zápasy idú rýchlo za sebou. Pohodu na tréningu však cítiť, chodíme tam teraz s väčšou radosťou. Chceme to potiahnuť čo najdlhšie. Lebo boj o ôsme miesto bude veľmi ťažký.

Mali ste vďaka výsledkom krajšie sviatky?
Vlani nám to nevyšlo. Dobre si pamätáme, aké to je prehrať na Štedrý deň. Teraz sme vyhrali pred Vianocami, na Štefana a darí sa nám doteraz, čo je plus.

Máte pocit, že postup do play off sa vám približuje?
Nie. Máme ešte pred sebou veľa zápasov. Strata deviateho mužstva na nás je malá, takže musíme zbierať bod po bode. Ale ak budeme ďalej pracovať tak, ako to ide teraz, budeme na konci spokojní. Zomkli sme sa a prejavuje sa to aj na ľade.

Veľkou oporou je brankár Barry Brust. Ako znášate jeho časté rozohrávky?
Veľmi nám tým pomáha. Pamätám si, že keď sme hrali proti nemu, nevedeli sme, koho napádať – či jeho, obrancov alebo rovno útočníkov. Samozrejme, chyba sa môže pritrafiť, my s tým aj počítame a v takom prípade to musíme rýchlo zachrániť. Ale v 98% nám pomáha s rozohrávkou. Nik mu nezakazuje robiť to, čo robí, lebo je to jeho štýl a robí to skvele. Aj s Jokeritom chytal skvele a i vďaka nemu ťaháme víťaznú sériu.

Bola najťažším momentom záverečná štvorminútová presilová hra súpera?
Už predtým sme ubránili dosť presiloviek, takže aj do záverečnej sme išli s tým, že to vydržíme. Človek, samozrejme, má v hlave, že to bude dlhé, ale na druhej strane sme dúfali, že nám pomôžu aj diváci. Posledné štyri minúty sme odohrali najlepšie zo všetkých tých oslabení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Václav Nedorost
Načítavajú sa športové výsledky...