Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kundrátek: Dúfam, že som priniesol šťastie a budeme len vyhrávať

Fanúšikom sa predviedol vo veľkom štýle. V prvom zápase (v utorok pri výhre 4:2 nad Minskom) nazbieral nový obranca hokejistov Slovana Tomáš Kundrátek štyri body (1+3), no divákom urobil radosť nielen svojimi výkonmi, ale najmä tým, že mužstvo s ním v zostave vyhralo oba zápasy. V sobotu na druhý sviatok vianočný si Bratislavčania poradili s Nižným Novgorodom presvedčivo 3:0.

27.12.2015 14:22
Tomáš Kundrátek Foto: ,
Nová posila Slovana Tomáš Kundrátek v súboji s Nižným Novgorodom.
debata

„Hrali sme dobre z obrany. Nejaké chybičky sa vyskytli, ale Barry zachytal skvele. Bolo dôležité, že sme dali prvý gól. Držali sme taktiku a hrali presne to, čo sme chceli,“ uviedol 26-ročný český reprezentant.

Zvykli ste si už na časté rozohrávky brankára Barryho Brusta spoza bránky?
Je to super! Obrancom to veľmi pomáha. Nemusíme tak často chodiť za bránku. Už som si na to celkom zvykol. Barry je v práci s hokejkou vynikajúci.

Ako ste sa cítili na ľade?
Veľmi fajn. Urobil som aj nejaké drobné chyby, ale to sa stáva. Chcem sa každým zápasom zlepšovať.

Prekvapila aj vás vaša bodová explózia v prvom zápase s Dynamom?
Samozrejme. Dôležité bolo, že nám vychádzali presilové hry – podobne ako aj v sobotu. Hrali sme ich veľmi dobre a dávali v nich góly.

Porozumeli ste si v obrannej dvojici s najproduktív­nejším mužom tímu Camom Barkerom?
Cam je skvelý obranca. Má dostatok skúseností, zahral si aj v NHL. Hovoríme spolu, vopred si povieme, čo chceme hrať a potom nám to na ľade vychádza. Snažíme sa hrať čo najjednoduchšie.

V oboch zápasoch bolo vypredané. Ako sa vám pozdáva atmosféra v hľadisku?
Skvelá. Užil som si to. Škoda, že už nemáme doma veľa zápasov v základnej časti. Preto musíme výkony z ostatných dvoch zápasov preniesť aj do stretnutí na ľade súperov. Dúfam, že som priniesol Slovanu šťastie a bude už len vyhrávať.

Má Slovan nato, aby postúpil do play off?
Každé mužstvo verí pred sezónou v postup do play off. Slovan má kvalitné mužstvo. Potvrdili sme to v ostatných dvoch dueloch a musíme v tom pokračovať. V každom zápase musíme nechať na ľade všetko.

Ako sa udial váš príchod do klubu?
Chvíľu som bol voľný hráč a potom mi agent povedal, že má o mňa záujem Slovan. Som tu, som veľmi rád, že hrám a že nám to momentálne ide.

Ktorých spoluhráčov ste pred príchodom najlepšie poznali?
Poznám dobre Ivana Švarného, Dávida Skokana, ale aj mnohých ďalších. Zjednodušilo mi to príchod.

Ako ste strávili vianočné sviatky?
V stredu deň pred Štedrým dňom som letel do Rigy a v piatok som sa vrátil späť. V sobotu som absolvoval rozkorčuľovania a hneď aj zápas. Bolo to rozlietané, ale už som tu nastálo. Zanedlho za mnou priletí aj rodina. Teším, že sa spoločne usadíme. Syn má deväť mesiacov. Pod stromček dostal prvú hokejku a už ňou šermoval.

Brust potešil rodičov, diváci jeho

V oboch „sviatočných“ stretnutiach bol Barry Brust výraznou oporou Slovana. V súboji s Nižným Novgorodom si pripísal tretie čisté konto v sezóne.

„Bolo príjemné dosiahnuť shutout, obzvlášť pred takouto skvelou kulisou. V tejto fáze sezóny sú už všetky body extrémne dôležité. Keď sme sa dostali do vedenia, začali sme výborne brániť a držať súpera na dištanc. Na súpera platila jednoduchá hra a kvalitné napádania. Vďaka nemu sme získavali presilové hry, ktoré sme využili. Náš prejav mal znaky play off zápasu. Boli tu aj moji rodičia. Videli ostatné dva veľmi vydarené zápasy a páčila sa im atmosféra. Naši priaznivci sú ozaj skvelí a veľmi nám pomáhajú,“ priznal 32-ročný kanadský brankár.

Brusta si priaznivci Slovana obľúbili, i pre jeho neustále výlety za vlastnú bránku a na brankára nevídane presnú rozohrávku. V závere sobotňajšieho súboja viackrát celý štadión skandoval: Barry! Barry!

„Veľa to pre mňa znamená. Vážim si to. Niekedy skandujú moje meno aj keď dostanem gól, vtedy je to trošku zvláštne, ale teraz to bolo ozaj skvelé,“ pousmial sa skúsený brankár a prezradil aj, čo dostal pod vianočný stromček: „Len nejaké oblečenie, najmä spodné prádlo. Najdôležitejšie však pre mňa bolo, že ma prišli pozrieť najbližší.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Kundrátek
Načítavajú sa športové výsledky...