Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti Slovana musia začať vyhrávať

Prehrali päť zápasov v sérii, posledné dva na domácom ľade. Na priečku v play off strácajú sedem bodov.

22.12.2015 12:00
Slovan Bratislava, hokej, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov Slovana Bratislava.
debata

Ak si chcú hokejisti Slovana Bratislava uchovať nádej na postup do vyraďovacej fázy, musia začať vyhrávať. Už pred koncom kalendárneho roka.

V utorok od 19.30 doma vyzvú Dynamo Minsk. Súpera, ktorý je v Západnej konferencie ôsmy. Zdá sa, že práve cez bieloruský tím vedie najschodnejšia cesta za postupom. V novembri ho Slovan v Bratislave zdolal 4:1. "Ale každý zápas je iný. Musíme byť predovšetkým zodpovední v obrane. Ak sa nám to podarí, zvládneme to. Viem, že aj Minsk sa dobre pripraví, ale ja verím v naše sily,“ dodával tímu sebavedomie pred dôležitým duelom útočník Ladislav Nagy.

Skúsený strelec si uvedomuje, že Slovan už dlho nevyhral. Aj to, že prípadný úspech závisí od pohody v mužstve. "Bude to veľmi náročný zápas. Pre nás asi viac po psychickej, ako po fyzickej stránke. Ale musíme si dôverovať,“ naznačil cestu za úspechom.

Slovanisti odohrali posledný duel pred jedenástimi dňami. Podľa Nagya prestávka tímu pomohla. "Naozaj nám voľno padlo vhod. Mali sme čas na nácvik rôznych herných situácii. Ale až na ľade sa ukáže, či sme trénovali dobre,“ zasmial sa.

Nie všetci hráči boli po celý čas s mužstvom. Niektorých si vybral reprezentačný tréner Zdeno Cíger na turnaj do Švajčiarska. Darilo sa predovšetkým mladému Pavlovi Skalickému, ktorý strelil dva góly. „Nuž, teraz mi to ide, ale stále mám na čom pracovať. Môžem byť ešte lepší,“ dodal skromne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Dynamo Minsk
Načítavajú sa športové výsledky...