Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nesmieme vešať hlavy. Opäť sa rozbehneme, burcuje Sersen

Náladu pred týždňovou prestávkou v súťaži si rozhodne nevylepšili. Hokejisti Slovana prehrali v KHL už piaty zápas za sebou. V piatok nestačili doma druhý najsilnejší tím Západnej konferencie Lokomotiv Jaroslavľ.

14.12.2015 08:38
Michal Sersen Foto: ,
Michal Sersen.
debata

Po devätnástich góloch z predošlých štyroch duelov inkasovali v súboji s favoritom len raz, no ani to nestačilo na zisku čo i len bodu. Zápas prehrali gólom Gorochova z 15. min najtesnejším rozdielom 0:1.

"V úvodnej tretine sme mali trochu rešpekt a inkasovali sme gól. Potom sa náš výkon zlepšil, aj sme tlačili, ale súper hral výborne v defenzíve. Škoda, že sme v závere aspoň nevyrovnali, mali sme obrovskú šancu. Minimálne bod sme si za predvedený výkon zaslúžili,“ tvrdil po stretnutí kouč Slovana Miloš Říha.

Jeho zverenci ťahajú druhú dlhú sériu za sebou. V prvej sa mohli spoľahnúť na vynikajúce výkony brankárov, jednoduchú hru a koncentrovaný výkon celého mužstva. Odmenou bolo šesť víťazstiev a sedemnásť bodov z nich.

Príchodom decembra akoby sa všetko zmenilo. Pozornú defenzívu vystriedali stále sa opakujúce chyby jednotlivcov vrátane oboch brankárov a vysoký počet inkasovaných gólov. Paradoxne tak Slovanu vôbec nepomohla zlepšená koncovka. Výsledkom je aktuálna šnúra piatich prehier a jediný získaný bod.

"Prišiel k nám kvalitný súper, čo sa potvrdilo. Hral výborne v obrane a pri našich šanciach nám nedal priestor ani čas. Výborne zachytali obaja brankári. My však potrebujeme body a bez gólu sa vyhrať nedá,“ povzdychol si kapitán Tomáš Surový.

Skúsený útočník priznáva, že aktuálna séria je nepríjemná, no je presvedčený, že ju už pri najbližšej príležitosti ukončia. "Sériu prehier sme veľmi chceli zlomiť už s Lokomotivom. V predošlých súbojoch sme nehrali v obrane to, čo sme mali. Dostávali sme priveľa gólov. Teraz to bolo iné, no pre zmenu sme žiaden gól nedali. Prestávka príde vhod, hoci nie je ideálne ísť do nej za takéhoto stavu. Po jej skončení nás čakajú ešte dva domáce zápasy, musíme ich zvládnuť. Základ je hrať dobre vzadu a zlepšiť efektivitu vpredu,“ naznačuje.

Odhodlanie v bratislavskej kabíne potvrdil aj obranca Michal Sersen. "Nesmieme vešať hlavy. Trošku si oddýchneme a znova zabojujeme. Niektorí zranení hráči sa vrátia do zostavy a opäť sa rozbehneme. Pre nás je celá sezóna akoby play off. Potrebujeme zbierať body v každom zápase. Bohužiaľ sa nám to teraz viackrát za sebou nepodarilo. Odklonilo sa od nás šťastie,“ priznáva strieborný medailista z MS 2012.

Práve 29-ročný rodák z Gelnice je zatiaľ posledným hráčom z veľkej skupiny bojkotujúcej reprezentáciu, ktorý si svoje rozhodnutie rozmyslel (pred ním tak spravila trojica Marcinko, Kukumberg, Cingeľ). Dnes preto príde na reprezentačný zraz pred Arosa Challenge.

"Nemusíte za tým nič hľadať. Jednoducho chcem hrať hokej. Nie som proti chalanom, volal som s Mišom Handzušom a svoj krok som mu vysvetlil. Myslím si, že to pochopil. Už keď som bol malý chalan, veľmi som túžil reprezentovať. Preto mi bolo ľúto, keď sa celá situácia vyvinula, ako sa vyvinula,“ vysvetlil Sersen. Slovan sa po prestávke predstaví najbližšie v utorok 22. decembra o 19.30, keď hostí Dynamo Minsk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Michal Sersen
Načítavajú sa športové výsledky...