Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan je odhodlaný predĺžiť víťaznú sériu

Chanty-Mansijsk, Jekaterinburg, Astana a Omsk. V týchto destináciách sa od nedele do budúcej soboty predstavia hokejisti Slovana.

29.11.2015 10:00
Miloš Říha Foto: ,
Miloša Říhu (na fotografii) trápia zranenia viacerých obrancov, preto povolal z Banskej Bystrice mladého Rosandiča.
debata

V rámci náročnej šnúry ich čakajú štyri zápasy v priebehu siedmich dní na ľade tímov Východnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy.

S rovnakými súpermi, i v zhodnom poradí zápasov, sa už zverenci Miloša Říhu stretli v domácom prostredí. V druhej polovici októbra rozstrieľali Jugru 6:0, s Avtomobilistom vyhrali 4:3 po sam. nájazdoch, Barys zdolali 5:3 a na záver podľahli Avandgardu 0:3.

„Pred začiatkom tripu by sme osem bodov určite brali. Počkáme si však, ako zápasy zvládneme. Zatiaľ myslíme len na prvý v Chanty-Mansijsku. Od výsledku v ňom sa bude všetko odvíjať. Vždy sa snažíme sústreďovať len na našu hru a nemyslieť na to, ako je na tom náš súper. Keď plníme taktické pokyny, môžeme zdolať kohokoľvek v KHL,“ tvrdí útočník Slovana Marek Viedenský. Říhov asistent Roman Stantien kladie dôraz tiež najmä na zajtrajší súboj s Jugrou.

„Na začiatku tripu vždy majú hráči najviac síl, čo treba využiť. Záleží najmä na tom, ako sa chalani vyrovnajú s dlhým letom a časovým posunom. Chanty-Mansijsk strieľa zväčša málo gólov. Azda to bude platiť aj vo vzájomnom zápase. Veríme, že prvé stretnutie zvládneme. Ideálne by bolo zopakovať vynikajúce výkony v defenzíve z ostatných súbojov vonku v Moskve s CSKA a Čerepovci. Či nám bude stačiť osem bodov? Najlepšie by bolo priviezť domov dvanásť. Nechajme sa prekvapiť,“ usmeje sa Stantien.

Bratislavčania dnes odletia do Chanty-Mansijska bez obrancu Lužu, útočníka Šťastného a možno i Nedorosta, ktorý ešte včera absolvoval vyšetrenia. Trénerov trápia zranenia viacerých obrancov, preto Slovan povolal z Banskej Bystrice mladého Rosandiča.

„Mišo Sersen ešte nie je úplne fit, ale možno bude k dispozícii už v nedeľu. Tomáš Starosta minimálne v prvom zápase istotne nenastúpi. Uvidíme, ako zvládne náročný let Ľubo Višňovský. Dôležité však je, že s nami cestuje,“ priblížil situáciu Stantien.

Belasí sú momentálne v laufe. Vyhrali ostatných päť stretnutí, získali v nich štrnásť bodov. „Taká séria sa vždy prejaví na atmosfére v šatni. Všetci chalani sú v pohode a majú väčšie sebavedomie,“ hovorí Viedenský.

Hráčom dobre padlo aj stredajšie voľno, keďže počas sezóny majú minimum priestoru na oddych. „Vo Fínsku sme mali jeden deň voľna takmer každý týždeň. V KHL je to v tomto smere horšie. Takmer stále a hrá obdeň. No sme profesionáli a vieme sa s tým vyrovnať. Počas voľného dňa som ani nemal čas príliš oddychovať. Vždy sa radšej snažím vybaviť všetky veci, na ktoré inokedy nemám čas. Bol som sa pozrieť, ako pokračujú práce na dome a navštíviť rodičov,“ prezradil Viedenský.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Trip
Načítavajú sa športové výsledky...