Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starosta: Hráme jednoducho a prináša to úspech

Po domácich výhrach nad CSKA Moskva a Čerepovcom si hokejisti Slovana poradili s rovnakými súpermi aj na ich ľade. Vo štvrtok zvíťazili v Moskve 2:0 nad jedným z favoritov KHL a o dva dni aj v Čerepovci 2:1.

22.11.2015 15:18
Tomáš Starosta, Slovan Bratislava Foto: ,
Tomáš Starosta zo Slovana Bratislava.
debata

"Predtým sme päťkrát prehrali, o to sme radšej, že sme zvládli štyri ozaj náročné stretnutia. No už teraz myslíme na najbližší zápas v utorok s Minskom a následnú veľmi ťažkú šnúru u súperov. Potrebujeme tam potvrdiť získané body a držať sa v tabuľke tak, aby nám neutekalo play off,“ hovorí jeden z lídrov defenzívy Bratislavčanov Tomáš Starosta (34).

Ktorý zo zápasov vonku bol náročnejší?
Jednoznačne prvý s CSKA. Je to asi posledné mužstvo z tých najsilnejších, ktoré ešte nevyhralo Gagarinov pohár. Má kvalitný tím a urobí všetko pre to, aby to tento rok zmenil. My sme však v Moskve zahrali perfektne a skvelým výkonom nás podporil brankár Garnett.

Pripomenul niekto v kabíne výprask 0:12 zo záveru minulej sezóny?
Pred zápasom nie, až po ňom niektorí chalani trošku vtipkovali na túto tému. Pred stretnutím sme skôr mysleli na to, že sme súpera zdolali pred týždňom doma a dá sa s ním hrať. To sme potvrdili.

Ceníte si víťazný gól v Čerepovci v presilovke o dvoch hráčov?
U nás je ozaj úplne jedno, kto strelí gól. Samozrejme, som rád, že to padlo mne a pomohol som mužstvu k cenným trom bodom, ktoré potrebujeme.

Môžete vyzdvihnúť niečie výkony z ostatných stretnutí?
Celý tím momentálne šliape a maká tak, ako si to predstavujeme. Odzrkadlilo sa to na výsledkoch. Treba pochváliť oboch našich brankárov. Doma nás podržal Brust a teraz vonku chytal neskutočne Garnett. V domácich dueloch bola veľkým prínosom prítomnosť Ľuba Višňovského a tá nám asi dodala silu i sebadôveru aj do zápasov v Moskve a Čerepovci.

S výnimkou domáceho zápasu s Čerepovcom ste počas série inkasovali len tri góly. Zlepšila sa defenzíva celého mužstva?
Funguje to v obrane, ale aj v útoku. Vyhrávame, čo sa vždy podpíše pod náladu v šatni. Snažíme sa hrať jednoducho a zbytočne príliš nevymýšľať. Často sme totiž dostávali zbytočné góly po našich chybách, keď sme dlho držali puk. Zatiaľ to prináša úspech.

Opäť sa potvrdzuje, že keď dá Slovan prvý gól, hrá oveľa lepšie…
Súhlasím, všimol som ti to isté. V našich zápasoch veľmi závisí, či prvý gól strelíme alebo inkasujeme. Teraz nám to vychádzalo. Tiež to napomohlo, že sme stretnutia zvládli.

V utorok o 19.00 privítate Minsk. Očakávate plné tribúny?
Verím, že bude plno. Nazbierali sme jedenásť bodov a teraz hráme doma len jeden zápas. Verím, že bude vypredané, spolu zápas zvládneme a vyhráme ho.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Tomáš Starosta
Načítavajú sa športové výsledky...