Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan zaskočil favorita, Garnett: Vyšlo nám všetko

V prvej polovici februára 2015 si ruské médiá robili posmech zo Slovana Bratislava, ktorý v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) prehral na ľade CSKA Moskva zahanbujúco 0:12.

20.11.2015 11:12
Michael Garnett Foto: ,
Michael Garnett.
debata

„Belasí“ vo štvrtok večer doslova zaskočili favorita a v ruskej metropole zdolali rovnakého súpera 2:0. Iba pred niekoľkými dňami pritom CSKA Moskva zdolali aj doma a spolu mu „ukradli“ päť zo šiestich bodov.

„Bol to jeden z tých dní, keď nám všetko vyšlo. Mám pocit, že to bol jeden z mojich najlepších výkonov v kariére. Darilo sa mi veľmi dobre čítať puky, niektoré strely ma, naopak, jednoducho trafili. Sú zlé dni, keď vám nič nevychádza, a potom také, akým bol dnešok. Tento zápas som si veľmi užíval, bolo to výborné. Je pravda, že nás zasypali veľkým množstvom striel, ale na druhej strane, nebolo medzi nimi až tak veľa skutočných gólových príležitostí. Keď sme sa dostali do vedenia, chlapci skvele bránili a bojovali doslova do poslednej sekundy. Pre nás to bol dnes proste výborný zápas,“ povedal po súboji kanadský brankár Michael Garnett, pre ktorého to bolo druhé čisté konto vo farbách Slovana z celkového počtu šestnástich štartov v KHL.

Víťazný gól zaznamenal Marek Viedenský, ktorý v 24. minúte ťažil z výbornej práce Dávida Skokana. „Odohrali sme v Moskve veľmi náročný zápas. Fantasticky nás v bránke podržal Garni, ktorý chytil viacero gólových šancí. My sme využili jednu z mála šancí, ktoré sme mali. Potom sme dôsledne hrali až do konca, čo sa nám podarilo a sme šťastní z víťazstva za tri body,“ poznamenal 25-ročný center. Pre neho to bol šiesty presný zásah v nadnárodnej súťaži.

Premiérový gól v Slovane si v závere duelu pripísal nevysoký kanadský krídelník Francis Paré, ktorý spečatil prehru favorita zásahom do opustenej bránky CSKA. „Myslím si, že so Surom a Bartom (Surový a Bartovič, pozn.) sme odohrali solídny zápas, rovnako ako celé mužstvo. Samozrejme, musíme vzdať hold Michaelovi Garnettovi, ktorý dnes podal neskutočný výkon a bol nepochybne prvou hviezdou duelu. Celých šesťdesiat minút sme boli trpezliví. Môj gól do prázdnej bránky rozhodne nepatril medzi najkrajšie, puk sa mi na hokejke trochu kotúľal. Dôležité sú však tri body, teraz sa môžeme v dobrej nálade presunúť do Čerepovca. Otvoril som si v Slovane gólový účet a verím, že čoskoro príde aj druhý, tretí, či štvrtý gól,“ povedal Paré. Už v sobotu popoludní sa Slovan Bratislava predstaví na ľade Severstaľu Čerepovec, nad ktorým v pondelok triumfoval 5:4. Zápas sa hral v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #CSKA Moskva #Michael Garnett
Načítavajú sa športové výsledky...