Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci vyvolávali Barryho Brusta. Kričal som aj ja, priznal Říha. Od hnevu

Na konci zápasu opäť prežíval infarktové stavy, no po záverečnom klaksóne mu odľahlo. Tréner hokejistov Slovana Bratislava Miloš Říha po víťazstve jeho zverencov nad Čerepovcom (5:4) neskrýval zmes silných emócií – radosť, hnev, ale aj úľavu.

17.11.2015 09:42
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

"Dnes to bolo naozaj na odvoz do nemocnice. Ale pripúšťam, že pre divákov to bol fantastický zápas. A keďže to hráme pre nich, tak do toho špitálu nepôjdem,“ pobavil svojim úvodným hodnotením Říha.

V závere zápasu mu však nebolo všetko jedno. Súper vyrovnal na 4:4 a v jeho hlave preblesla myšlienka na duel proti CSKA Moskva, v ktorom belasí stratili bod iba deväť sekúnd pred koncom.

"Škoda, že neustále robíme banálne chyby. Dostaneme sa síce do vedenia, ale namiesto toho, aby sme súpera poslali definitívne do kolien, ho naopak postavíme späť na nohy. Tentokrát sa však na nás usmialo šťastie,“ rozhovoril sa.

Nad otázkou, o ktoré chyby ide, dlho neváhal: "Predovšetkým o zbytočné vylúčenia,“ zamyslel sa. Po chvíli však dodal, že rovnako ho bolí hlava, keď hráči pri súperovom tlaku neprerušia hru, alebo keď riešia situácie na ľade prihrávkou dozadu na modrú čiaru.

Višňovský prekvapil. Pozitívne

Viac pozitívnej nálady vniesla do rozhovoru téma Ľubomír Višňovský. Ten v prvých doch zápasoch v drese Slovana dal gól a na ďalšie tri prihral. "Nečakal som, že to zvládne tak dobre. Vždy som vedel, že to je veľký hokejista, ale spôsob, akým odohral tieto dve stretnutia, ma napriek tomu prekvapil,“ uznanlivo pokýval hlavou.

Fanúšikovia síce posledné minúty vyvolávali meno Barryho Brusta, zdá sa, že Říha s kanadským gólmanom až tak spokojný nebol. Ten v záverečnej tretine po zbytočnom faule oslabil svoj tím a český kouč si servítku pred ústa nebral.

"Nielen diváci, ale aj ja som kričal jeho meno. Od hnevu. To, čo spravil, bude mať ďalšie dôsledky. Bol to totiž už niekoľký zápas, kedy nás poslal do oslabenia o dvoch hráčov. Tieto situácie musí jednoducho ustáť,“ hromžil Říha, ktorého trénerský tím nedávno opustil kouč gólmanov a dlhoročná hviezda NHL Tom Barrasso.

Mysleli si, že chytať bude Barrasso

"S brankármi teraz pracujeme tak, ako by sa malo pracovať. Robia všetko s tímom. Potrebujeme, aby boli viac koncentrovaní. Zdá sa mi, že príchodom Barrassa sa obaja trošku upokojili. Akoby práve on mal za nich chytať,“ povedal.

Pozícia tímovej dvojky už asi definitívne prischla Michealovi Garnettovi. "Dúfam, že Brustove výkony ho trošku vyprovokujú. Je to brankár, ktorý vie tiež dobre chytať. Potrebujem ho nabudiť, chcem, aby bol rovnako platný, ako kedysi v Traktore Čeľabinsk. Nech nám obaja ukážu, že to vedia. Dnes v kabíne nie je hráč, ktorý by mal akékoľvek privilégiá. Okrem Ľuba Višňovského,“ skonštatoval Říha.

O aké privilégiá ide? Tridsaťdeväťročný obranca nepocestuje s tímom na dva vonkajšie zápasy s rovnakými súpermi, ČSKA Moskva a Čerepovcom. "Nemá víza. A jeho účasť v zápasoch sa bude vždy odvíjať od zdravotného stavu. Nad každým stretnutím teda visí otáznik,“ poznamenal.

Réway za Slovincov? Možno

Médiami preblesla informácia o možnom príchode Martina Réway zo Sparty Praha práve do Slovana. Česi údajne požadujú ako protihodnotu slovinské duo Žiga Jeglič a Rok Tičar. "Neviem, do akej miery je dnes príchod Réwaya aktuálny. Povedal som však, že ak bude chcieť prísť, a počul som, že záujem by mal, tak ho privítam,“ naznačil niečo Říha.

Nie je slovinský tandem príliš veľkou cenou za hráča s vizitou "problémový“? Možno nie, 56-ročný tréner s nimi veľmi spokojný nebol. "Musia byť viac zodpovední. Zatiaľ mám pocit, že sa iba hrajú. Dnes sa mi ich počínanie na ľade vôbec nepáčilo. Je síce pekné, že súpera na dve minúty zavrú v jeho vlastnej tretine, ale bez zakončenia je to na nič. Hokej sa má hrať inak,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha
Načítavajú sa športové výsledky...