Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vytasí očakávanú zbraň. Višňovského

Zlomia negatívnu sériu proti favoritovi? Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v KHL ostatných päť zápasov a v tabuľke Západnej konferencie sa prepadli na 12. miesto. Náladu si môžu vylepšiť už v sobotu o 17.30 proti CSKA Moskva.

14.11.2015 09:16
fanúšikovia, Slovan Bratislava Foto: ,
Fanúšikovia Slovana Bratislava.
debata

Nelichotivú šnúru prehier slovanisti nepreťali ani po reprezentačnej prestávke. V dvoch súbojoch na klziskách súperov podľahli Nižnému Novgorodu 3:5 a Minsku 1:2. „V Novgorode sme zle bránili a v Minsku nám chýbal dôraz pred bránkou. V každom zápase sa nájde niečo, na čom pohoríme. Musíme sa chytiť na jednoduchosti,“ tvrdí český útočník Václav Nedorost.

Zápasy proti bývalým klubom majú pre hráčov špecifickú príchuť. Ivan Švarný si to nedávno vyskúšal v dvoch prípadoch. V predminulej sezóne hrával v Záhrebe, s ktorým Slovan pred reprezentačnou prestávkou prehral 2:6 a vlani pôsobil v bieloruskej metropole. „Motivácia v týchto dueloch je vždy iná. V oboch zápasoch som chcel ukázať, že som možno odišiel neprávom,“ uviedol 31-ročný obranca.

Bývalé armádne mužstvo získalo doteraz 60 bodov, čo je najviac spomedzi všetkých účastníkov KHL. Slovan má na konte zatiaľ 37 bodov. „CSKA je najlepší tím v KHL a z našej strany to nebudú ofenzívne preteky. Je ťažké sa proti nemu presadiť. Nedáme mu asi päť gólov, ale keď strelíme dva, budeme dobre organizovaní a podržia nás brankári, môžeme uspieť,“ verí Nedorost.

Počas pôsobenia v Leve Poprad strelil moskovskému tímu štyri góly v dvoch zápasoch. „Vtedy ešte nemali taký hviezdny výber, ale rád by som si na to zaspomínal,“ konštatoval 33-ročný center. Tím okolo hviezdneho ruského zakončovateľa Alexandra Radulova bude v Bratislave jasným favoritom.

„Budeme hrať zo zabezpečenej obrany. Každé mužstvo robí chyby, musíme si na ne počkať a využiť ich. Radulov je rýchly, silný a technický. Nemôžeme mu dať ani kúsok priestoru,“ myslí si Švarný.

Pred vypredaným hľadiskom zažije veľkolepý návrat do slovanistického dresu 39-ročný obranca Ľubomír Višňovský. „Jeho meno a skúsenosti nám určite pomôžu. Je povestný svojimi ofenzívnymi chúťkami a najmä pri rozohrávke či presilovkách bude prospešný,“ doplnil.

Podobný názor má aj český lodivod Miloš Říha. „Bude to jeho prvý zápas. Nechcel by som, aby bol premotivovaný, ale on je skúsený borec, vie čo má robiť. Mužstvu má pomôcť, najmä v presilových hrách a pri nadobudnutí pohody a pokoja,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #HC Slovan Bratislava
Načítavajú sa športové výsledky...