Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský: Už začínam cítiť tlak, no teším sa

Na ľade poctivo krúžil a strieľal ešte azda pätnásť minút potom, ako z neho zišli jeho dvaja tréningoví parťáci. Skúsený hokejový obranca Ľubomír Višňovský je známy tým, že si po tréningu rád pridá. Najmä teraz, keď sa pripravuje na svoj návrat do dresu bratislavského Slovana.

13.11.2015 09:30
ľubomír višňovský, Foto:
Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský.
debata

„Prišiel som neskôr ako chalani, keďže som bol ráno v Žiline. Oni trénovali hodinu, tak som to doháňal,“ priznal 39-ročný rodák z Topoľčian.

Do Žiliny chodíte stále na regeneráciu s problémovým chrbtom alebo ste boli len na kontrole?
Liečba. Už mi to asi ostane navždy. Pán doktor Vyletelka mi pichá do chrbta ozón. Pomáha to. Odstraňuje to tlak a bolesť z platničiek a stavcov. Chrbát ma bolí stále, nielen pri hokeji, ale aj pri bežných činnostiach. Mám to tam zatlačené a obmedzuje ma to pri pohybe.

Ste pripravený v sobotu po prvý raz nastúpiť za Slovan?
Rozhodne nie podľa vlastných predstáv. Som totálne mimo zápasového rytmu. Musím sa však do toho zakusnúť a nejako to zvládnem. Chvíľu bude trvať, kým sa do toho poriadne dostanem. V kempe Chicaga som odohral len tri tréningové zápasy a tri prípravné. Odvtedy nič.

Čo poviete trénerovi Říhovi, keď sa spýta, či môžete hrať?
Že idem do toho. Potom bude už len na ňom, či ma zaradí do zostavy. Teším sa na to, no na druhej strane je mi jasné, že ľudia odo mňa očakávajú veľmi veľa. Nechcem ich sklamať. Určite to zatiaľ nebude to pravé orechové. Jedno je však isté, budem sa snažiť zo všetkých síl.

Príde sa na vás v sobotu pozrieť veľa rodinných príslušníkov?
Samozrejme. Prídu mama s otcom, manželka, deti, celá rodina. O to viac sa teším. Syn Maxo už so mnou na niektorých zápasoch bol, ale sledovať celý zápas ešte nevydrží. Chvíľu pozerá hokej, potom sa zase hrá s ostatnými deťmi hore.

Čo bude náročnejšie – zohrať sa so spoluhráčmi či zvyknúť si na rýchle tempo?
Dôležité bude najmä nájsť spoločnú reč s chalanmi. Rozmýšľať rovnako ako zvyšní štyria hráči na ľade. Jednoduché ale nebude ani dostať sa do tempa. V KHL sa hrá na širokom ihrisku a súperi sú veľmi dobre technicky vybavení, musím hrať opatrnejšie. Z CSKA poznám viacero hráčov, s Radulovom sa poznáme aj osobne. Viem, že je to top tím KHL. Bude to iste zaujímavý zápas.

Mali ste nejaký čas spoznať sa so spoluhráčmi?
S chalanmi som absolvoval asi tri spoločné tréningy, takže po tejto stránke je to trochu divoké. S trénerom sme sa už rozprávali a pred zápasom sa ešte iste aj budeme. Je len na ňom, koľko ma bude chcieť využívať. Na nič tlačiť nebudem. V presilovkách to ide Barkerovi, vôbec mi nebude vadiť, ak nastúpim len v druhej formácii. Bola by škoda nevyužiť ho, keď sa mu darí.

Vypytujú sa vás kamaráti, či v sobotu ozaj nastúpite?
Aj vďaka tomu začínam cítiť tlak. Pýta sa ma na to veľmi veľa ľudí. Nesmiem si to príliš pripustiť. Keď ma stretnú neznámi v obchode alebo na pumpe, všade sa ma pýtajú, či už v sobotu nastúpim. Je to príjemné, ale i zväzujúce.

Viete si predstaviť, aké prijatie vás čaká?
(zhlboka sa nadýchne) Nechám sa prekvapiť… Budem ale radšej, keď budú ľudia na začiatku ticho a hluční a spokojní po zápase.

Nedávno ste boli na vyšetrení v Zürichu. Čo ste sa dozvedeli?
Je to top klinika v Európe. Konzultoval som s ľuďmi odtiaľ veci od začiatku. Hovorili sme, aké riziká podstupujem, čo by ma čakalo v prípade operácie a všetko okolo. Debatoval som aj s odborníkmi na Slovensku. Všetko som si overoval z viacerých strán. Pod nôž rozhodne nechcem ísť. To je posledná možnosť. Nechať si zoskrutkovať dva stavce, to by som sa stal automaticky doživotným invalidom. To veru nechcem. Budem bojovať.

Neboli ste sa v stredu pozrieť na futsal, ktorý sa hral na zimnom štadióne?
Zápas som nestihol, hoci som to zvažoval. Futsal sa mi páči, sem-tam si v hale s kamarátmi aj zahrám. A sledujem aj Slov-matic. Chalani dosiahli krásny výsledok, vyhrali so špičkovým mužstvom. Škoda, že nepostúpili medzi štyri najlepšie tímy v súťaži. Držal som im palce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #HC Slovan Bratislava