Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan prehral tretíkrát v rade. Záhreb mu strelil šesť gólov

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v Záhrebe na ľade Medveščaku vysoko 2:6.

01.11.2015 20:00
slovan, fanusik, hokej Foto: ,
Fanúšik Slovana.
debata (1)

Zverenci trénera Miloša Říhu zaostávali ešte v 49. min 2:3 a mali šancu na dobrý výsledok, všetko sa im zrútilo v priebehu siedmich minút, keď sa domáci presadili trikrát.

Skóre stretnutia otvoril v 5. min Bolduc, keď pekne tečoval strelu Parletta od modrej čiary. O štyri minúty bolo už 2:0, Giliati sa dostal k vyrazenému puku a na dvakrát ho poslal za bránkovú čiaru. Krátko na to mohol Hedberg zvýšiť na rozdiel troch gólov, ale jeho nájazd Brust kryl. Kanadský brankár Slovana si potom poradil aj s pokusmi Mertla, Kvapila a Smoleňáka.

Vstup do druhej tretiny mali lepší domáci hokejisti a Smoleňák mohol už po 56 sekundách skórovať, Brust sa predviedol rozkľakom. V 22. min Leblanc vyslal do brejku Surového, ale Taylor betónmi zneškodnil jeho pokus.

V polovici zápasu sa prezentoval tvrdou strelou Jurčina, Brusta však neprekvapil. V 32. min sa domáci tešili z presného zásahu, na 3:0 upravil Hedberg po peknej sťahovačke na Lužu. V poslednej minúte strelil Slovan kontaktný gól, v presilovej hre sa presadil švihom z pravého kruhu Tičar.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky „belasí“ znížili na 2:3 – Taylor ešte stihol zneškodniť pokus Nedorosta, český útočník následnej prihral Kašparovi a ten sa z bezprostrednej blízkosti nemýlil. Po tomto momente domáci ožili a gólmi Giliatiho, Mertla a Jurčinu definitívne rozhodli o svojom víťazstve.

Slovanu patrí po nedeľňajšom dueli 11. miesto v Západnej konferencii, pripísali si tretiu prehru po sebe. Najbližšie sa Bratislavčania predstavia 10. novembra v Nižnom Novgorode o 17.00 h.

Medveščak Záhreb – HC Slovan Bratislava 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Góly: 5. Bolduc (Parlett, Kousa), 9. Giliati, 32. E. Hedberg (Perkovič), 49. Giliati (Genoway, Glumac), 50. Mertl (Smoleňák), 56. Jurčina (Bolduc, Saarinen) – 40. Tičar (Švarný, Barker), 44. Kašpar (V. Nedorost, Paré)

Hlas (zdroj: hcslovan.sk):

Miloš Říha (tréner Slovana): „Do zápasu sme vstúpili veľmi zle, domáci mali dostatok priestoru a zaslúžene strelili dva góly. V druhej časti hry sme hrali lepšie, vytvorili si šance, strelili prvý gól. Ten nás nakopol, na začiatku tretej tretiny bolo 3:2, no bohužiaľ sme nedokázali vyrovnať. Štvrtý gól prakticky rozhodol o výhre Medveščaku.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Medveščak Záhreb
Načítavajú sa športové výsledky...