Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeglič: Sú zápasy, keď to tam nepadá. Proti Kazani to bol jeden z nich

Väčšinu zápasu boli o triedu lepším tímom, zostal im však iba jeden bod. Hokejisti Slovana Bratislava prehltli v piatok večer trpkú pilulku. V stretnutí, ktorému nechýbali nasadenie, emócie, dobrá atmosféra i gólové príležitosti, podľahli Kazani 1:2 po predĺžení. Nezaslúžene.

31.10.2015 11:46
Žiga Jeglič Foto: ,
Žiga Jeglič.
debata

Ľad opustili so zvesenými hlavami, kabínu zasa netradične rýchlo. Zostal iba kapitán Tomáš Surový a útočník Žiga Jeglič. „Bod nie je zlý, ale všetci musia uznať, že sme boli lepším tímom a zaslúžili sme si všetky tri body body,“ rozhovoril sa slovinský legionár.

Rodák z mesta Kranj označil za rozhodujúci moment v stretnutí pasivitu belasých v úvodnej tretine. „Nezačali sme dobre, v strednom pásme sme boli málo aktívni, v obrane zasa nedôrazní, čoho výsledkom bol aj ich prvý gól,“ zhodnotil situáciu, nad ktorou nechápavo krútila hlavou takmer zaplnená aréna. Rus Tkačev v 15. minúte akoby premenil domácich hráčov na soľné stĺpy, snaha brankára Brusta bola už márna.

„Ale zvyšok stretnutia už bol v našej réžii, pred ich bránkou to neraz vrelo. Sú však dni, keď to tam nechce padnúť a zrejme toto bol jeden z nich. Nemali by sme byť preto smutní, hrali sme veľmi dobre, omnoho lepšie, ako proti Lade Togliatti. A to ma teší,“ hľadal pozitíva Jeglič.

Slovan je naďalej úspešnejší vonku, ako na vlastnom ľade. Dvadsaťsedemročný šikovný Slovinec si aj tak užíva domáce zápasy viac.

„Tie posledné sa však nedajú porovnať s tými z úvodu sezóny. Vtedy to bolo naozaj zlé, neustále sa zlepšujeme. Podpora vlastných fanúšikov je na nezaplatenie, v Bratislave si to preto užívam viac,“ dodal.

V piatok večer rozhodli samostatné nájazdy. A aj keď v nich Slovan neuspel, Jeglič mal svedomie čisté. Premenil prvý z nich a v tejto sezóne zostáva stopercentný. Sieť za súperovým brankárom rozvlnil už päťkrát.

„Zdá sa, že som našiel ten správny kľúč. Počas nájazdu mením rytmus, snažím sa gólmana trošku rozhodiť a evidentne sa mi to darí,“ prezradil svoje know how.

Následne obrátil list a jeho myšlienky smerovali už k nedeľňajšiemu duelu v hlavnom meste Chorvátska. „Zbožňujem zápasy v Záhrebe, je to blízko môjho domova, veľmi sa tam teším. V hľadisku ma bude podporovať aj rodina. Bude to naozaj špeciálne stretnutie,“ poznamenal na záver Jeglič.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Žiga Jeglič
Načítavajú sa športové výsledky...