Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lužovi pomáhajú harcovníci. Teší sa na legendu

Nekoncentrovanosť, chybné striedanie či ľahkovážne zakončovanie. Hokejisti Slovana urazili šťastenu. V domácom súboji KHL prehrali s Ladou Togliatti nečakane 2:5.

29.10.2015 17:04
Patrik Luža Foto: ,
Patrik Luža.
debata

Uvoľnená atmosféra pred zápasom sa odzrkadlila po siedmich minútach, keď po neistých zákrokoch Brust dvakrát inkasoval. „Každý zápas sa začína od nuly a nemôžeme myslieť na predošlé súboje. Začali sme nekoncentrovane a súper nás potrestal,“ konštatoval obranca Patrik Luža.

Domácemu trénerovi nepomohla ani výmena brankára (Garnett za Brusta) či oddychový čas. Domáci prepadávali v strednom pásme a kopili zbytočné chyby. „Mali sme aj svetlé momenty, keď sme súpera zatlačili v našom oslabení a takmer nevyšiel z pásma. Vtedy sme do toho dali srdce. Hluché momenty a nešťastné góly nás zrážali na kolená,“ dodal 21-ročný Bratislavčan.

Takmer osemtisíc divákov prebudil z letargie Pavol Skalický, ktorý na začiatku tretej časti upravil hrozivé skóre na 1:4. Práve štvrtá formácia Viedenský, Skalický a Lušňák bola podľa Říhu najaktívnejšia. „Celkom sa nám spolu darí, len musíme premieňať šance. Hrá sa mi s nimi výborne. Sú to skúsení hokejisti a učím sa pri nich v každom zápase,“ prezradil 20-ročný Skalický.

Na margo súpera, s ktorým Slovan prehral aj pred troma týždňami na ich klzisku 1:2 dodal: „Lada je nepríjemný protivník. Čakali na naše chyby a využili ich. Počas druhej prestávky padli v kabíne tvrdšie slová. V tretej časti sme zrazu mali navrch a tlačili sa do bránky. Takto musíme hrať od začiatku.“

Príjemným prekvapením ostatných duelov je obranca Luža. Hrá spoľahlivo, dokáže ustáť súboje a zlepšuje sa aj v korčuľovaní. V stredu si navyše pripísal premiérový gól v KHL, ktorým uzavrel skóre na 2:5. „Padol mi kameň zo srdca, keďže som po štyroch sezónach v KHL strelil konečne gól. Prílišnú radosť z neho po prehre nemám,“ uviedol.

Odchovanec Slovana v prvých dvoch ročníkoch nadnárodnej súťaže veľa príležitostí nedostával. Vlani mu kouč Petri Matikainen dával väčší priestor a.v aktuálnej sezóne už patrí k stabilným členom defenzívy. „Som ešte stále mladý a každé jedno striedanie mi zvyšuje psychiku a hernú pohodu. Skúsenejší obrancovia ako Sersen, Starosta či Švarný mi pomáhajú a vysvetľujú, čo robím dobre či zle,“ doplnil.

Talentovaného obrancu potešil aj príchod Ľubomíra Višňovského. „Je to hokejista, ktorý vie rozhodnúť zápas. Presne takého potrebujeme. Pamätám si ho z výlukovej sezóny 2004/2005, kedy som ako malý chlapec behal v jeho drese po štadióne. Bude pre mňa česť s ním hrať, veď je to legenda slovenského hokeja,“ uzavrel.

Najbližšie slovanisti privítajú už v piatok o 19.00 Kazaň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Patrik Luža
Načítavajú sa športové výsledky...