Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci na Parého nepískali. Premiéru si užíval

Domácu rozpačitosť z úvodu sezóny nahrádza herná pohoda. Hokejisti Slovana si opäť navykli na víťazstvá a fanúšikovia na pozápasovú ďakovačku. Zverenci Miloša Říhu natiahli víťaznú sériu v KHL na štyri zápasy. Výhodu bratislavského klziska využili naplno už tretíkrát v rade.

22.10.2015 20:12
Žiga Jeglič, Andrej Šťastný, Rok Tičar Foto: ,
Sprava Žiga Jeglič, strelec otváracieho gólu Slovana Andrej Šťastný a Rok Tičar v zápase proti Barysu Astana.
debata

Naposledy zdolali v dramatickom stretnutí kazašskú Astanu 5:3. „Mužstvo sa naučilo hrať doma, vrátiť sa do zápasu a víťaziť. Atmosféra na štadióne je vždy fantastická a burcuje nás i súperov,“ uviedol 56-ročný český lodivod.

Bratislavčania potvrdili stúpajúcu streleckú efektivitu v úvodnej časti. Zo siedmich pokusov sa tešili trikrát. Gólovú kanonádu si odniesol slovenský brankár v službách Astany Ján Laco, ktorý do druhej tretiny už nezasiahol. „Možno bol nervózny a trochu premotivovaný. Hoci mu zápas nevyšiel, stále je to vynikajúci brankár,“ povedal strelec druhého gólu Ladislav Nagy.

Hosťujúce mužstvo sa spoliehalo najmä na prvý útok Boyd – Bochenski – Dawes. Zámorská légia doplnená o obranné duo Dallman – Lundin sa postarala o všetky zásahy Astany. Viaceré ich príležitosti ešte zlikvidoval domáci brankár Garnett.

„Je to azda najlepšia formácia v tejto lige. Hrávajú pravidelne v Zápase hviezd a vedeli nás dostať pod tlak. Zo začiatku hrali každé druhé striedanie a možno aj preto im v treťom dejstve chýbali sily,“ myslí si obranca Vladimír Mihálik. Spoločne s Bochenskim a Landinom pôsobil v zámorskej AHL v drese Norfolku.

Víťaznú premiéru v slovanistickom drese si vychutnal kanadský útočník Francis Paré. Tréner Říha ho zaradil do prvého útoku ku Kašparovi a Nedorostovi. Nervozitu z prvej tretiny zo seba rýchlo striasol a v ďalšom priebehu sa dostával čoraz viac do hry. „Dôležité je víťazstvo. Na začiatku som mal jemné chvenie v žalúdku. Neskôr sa to zlepšilo, rozbehli sa mi nohy a mal som aj šance. Hru som si užíval,“ konštatoval 28-ročný krídelník.

Od druhej časti hýril aktivitou. Na súperovu bránku vyslal päť striel, pričom trikrát ho vychytal brankár Ivanov. Počas zápasu si užíval atmosféru a po ňom aj tradičnú ďakovačku. „Hrať pred takýmto publikom je zábava. Keď som hral proti Slovanu a diváci začali proti nám pískať, bolo to nepríjemné. Keď vám fandia a tlačia vás pred je to neuveriteľné. Bol to jeden z najkrajších zážitkov v mojej kariére,“ dodal bývalý hráč Čeľabinska a Magnitogorska.

„Mal by som lepší pocit, keby premenil svoje šance. Dôležité je, že sa do nich dostal. Prvý duel v tejto atmosfére nie je jednoduchý,“ zhodnotil jeho vystúpenie Říha.

Štvorzápasovú domácu sériu uzavrú slovanisti v piatok o 19.00 s Omskom. Otázny je štart Tomáša Starostu i Patrika Lušňáka, ktorí duel s Astanou nedohrali pre zranenie. Je možné, že sa bratislavskému publiku predstaví aj druhá kanadská akvizícia Louis Leblanc.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Francis Paré
Načítavajú sa športové výsledky...