Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvrtý útok rozložil Jugru. Blysol sa Lušňák

V sobotu večer sa na ľad bratislavského Slovana vrátila nebývalá víťazná pohoda. Až taká, že hľadisko pár ráz skandovalo: "Desať, desať!"

18.10.2015 13:58
Patrik Lušňák Foto: ,
Patrik Lušňák.
debata

Diváci sa síce desiatky v súperovej sieti nedočkali, no boli vďační aj za šesť gólov. Domáci ich strelili v prvých dvoch tretinách najmä vďaka štvrtému útoku Lušňák, Viedenský, Skalický. Ústrednou postavou jednoznačného zápasu sa stal s tromi bodmi jeho najproduktívnejší hráč Lušňák. Strelil dva góly, raz asistoval.

„Zvládli sme ho príkladne. Od začiatku sme hráčov Jugry napádali, nepustili sme ich k ničomu. Získavali sme puky v útočnom pásme, z vyložených šancí sme dávali góly. Toto potrebujeme preniesť aj do ďalších stretnutí,“ tešilo agilného krídelníka.

„Neviem, či to bol môj najlepší výkon v tejto sezóne, vždy to môže byť aj lepšie. Dal som dva góly, mal som šance aj na ďalšie. Chcel som streliť hetrik, aj chalanov by to potešilo. V jednej situácii chýbalo naozaj málo, aby som ho dosiahol. V predchádzajúcich zápasoch som sa strelecky dosť trápil. Chytil som sa gólom v Magnitogorsku, napätie zo mňa spadlo. Vždy to môže byť aj lepšie,“ vravel dvojgólový strelec.

Štvrtý útok hral s veľkou chuťou, nastupoval aj na presilovky.

„Na ľade sme sa cítili dobre, dostali sme viac času, šľapali sme naplno. Skoro od začiatku sezóny hráme spolu, rozumieme si, s Markom Viedenským sme hrali aj v reprezentácii. Keď v prvých troch-štyroch striedaniach vám všetko vyjde, povzbudí vás to, dodá energiu. Dôležité tiež bolo, že sme v obrane hrali koncentrovane.“

V čom bol sobotňajší zápas iný v porovnaní s predchádzajúcimi domácimi, v ktorých má Slovan vysoko nepriaznivú bilanciu?

„V tom, že sme strieľali góly. V predchádzajúcich domácich sme ich nedávali ani z vyložených šancí. Teraz nám vyšlo skoro všetko.“

Malo mužstvo pred domácou sériou obavu, že mu to pred vlastným publikom nejde alebo ho povzbudilo cenné víťazstvo v Kazani? „Obavy sme nemali, povedali sme si, že musíme nadviazať na dobré výkony z ľadu súperov. Aby sa nám nestávalo, že v prvej tretine dostaneme dva góly a potom stratu doháňame po celý zápas, čo nám väčšinou nevychádzalo,“ dodal Lušňák.

Jugra mohla vykresať nádej, keď za stavu 0:3 mala 89 s výhodu presilovky o dvoch hráčov, ale pozorný brankár Brust mužstvo podržal, neinkasoval už 153 minút. „To bol zlomový moment zápasu. Hráči obetavo zblokovali veľa striel. Konečne sme podali výkon, na aký máme,“ pochválil mužstvo spokojný tréner Miloš Říha.

Strelecký účet si v KHL otvoril útočník Pavol Skalický. „Marek mi odtiahol hráča, skúsil som sa natlačiť pred brankára – a padlo to tam. Verím, že sa môžeme odraziť k víťaznej sérii,“ vyslovil želanie. Premiéru v drese Slovana si odkrútil obranca Mislav Rosandič, ďalší hokejista z bronzovej slovenskej dvadsiatky. Deň predtým nastúpil v Piešťanoch za Banskú Bystricu.

„Kondične sa cítim veľmi dobre. Som mladý chlapec, každý zápas na takejto úrovni je pre mňa cenný. Uvidím, čo bude, keď sa zranení obrancovia vrátia do zostavy,“ podotkol.

Príťažlivý hokejový zážitok umocnila i gratulácia k 82. narodeninám Jána Staršieho, bývalého skvelého útočníka Slovana i čs. reprezentácie i úspešného trénera. Keď sa informácia objavila na svetelnej kocke, diváci legendárneho jubilanta pozdravili spontánnym potleskom i skandovaním – ďakujeme!

V ďalšom zápase hostí Slovan v pondelok o 19.00 Avtomo­bilist Jekaterinburg.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Patrik Lušňák #Mislav Rosandič #Pavol Skalický
Načítavajú sa športové výsledky...