Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ideme zlomiť domácu smolu, burcuje Lušňák

Vonku sa im tradične darilo. Zo šnúry štyroch stretnutí na ľade súperov si priviezli slušných šesť bodov. Teraz ich však potrebujú potvrdiť aj pred vlastnými divákmi. Čo im doposiaľ v sezóne príliš nevychádza.

17.10.2015 10:00
Patrik Lušnák Foto: ,
Útočníka Patrika Lušňáka na tripe potešil víťazný gól na ľade Magnitogorska a zamrzela najmä prehra v Togliatti.
debata

Hokejisti Slovana odštartujú sériu štyroch domácich zápasov už dnes o 17.00 s Jugrou Chanty-Mansijsk. V pondelok privítajú Jekaterinburg, o dva dni neskôr Astanu a v piatok (všetky zápasy o 19.00) Omsk.

V drese Bratislavčanov sa už nepredstaví skúsený český obranca Filip Novák, ktorý využil klauzulu v zmluve a zamieril do Čeľabinska. V rámci výmeny nabral opačný smer kanadský útočník Francis Paré.

„Filip nám bude chýbať. Každý hráč je pre mužstvo dôležitý, no musíme sa s tým vyrovnať. Keď budeme všetci ťahať za jeden koniec povrazu, zvládneme to aj bez neho. Pre nás je najdôležitejšie nepripúšťať si, že sa nám doma nedarí, strieľame málo gólov a prehrávame. Naopak, musíme si opakovať, že teraz je tá správna chvíľa a zlomíme to. Začneme vyhrávať. Ak budeme hrať zodpovedne ako v Kazani, môžeme zvíťaziť aj 1:0,“ tvrdí obranca Ivan Švarný.

Dôležité bude podľa neho, aby tím okolo kapitána Tomáša Surového zvládol prvý súboj s Chanty-Mansijskom. Od neho sa totiž bude odvíjať atmosféra v kabíne i hľadisku. „Recept je jednoduchý. Hrať poctivo od prvej do poslednej minúty a veľmi dobre brániť. Všetky kluby v KHL majú vysokú kvalitu. Ťažko vypichnúť, čo je špecifické pre Jugru. O súperovi sa viac dozvieme až na mítingu v deň zápasu,“ vysvetľuje Švarný.

Útočníka Patrika Lušňáka na tripe potešil víťazný gól na ľade Magnitogorska a zamrzela najmä prehra v Togliatti. „Chceli sme získať viac bodov. Duel s Ladou sme mali určite vyhrať. Prehrali sme si ho sami. Doma nám to veľmi nejde. Musíme však zlomiť smolu a vyhrať teraz čo najviac stretnutí. Bol by som len rád, keby mi to po prvom góle v KHL konečne viac padalo do bránky. No nepôjde to samé. Musím sa snažiť ešte viac ako doteraz a strieľať,“ hovorí krídelník štvrtej formácie.

Príchodom Parého sa zvýši konkurencia v útoku Slovana. „Pre klub je to len dobre. My musíme tvrdo pracovať a vždy nechať na ľade všetko, aby sme sa zmestili do zostavy,“ naznačuje Lušňák, ktorý figuruje v širšom kádri Zdena Cígera na Nemecký pohár.

Preberal s niekým svoje rozhodnutie, či v čase štrajku veľkej skupiny hokejistov, bude reprezentovať? „S nikým. Vždy som rád reprezentoval a aj to tak ostane. Či je vo vedení jeden, druhý alebo tretí, to neovplyvní. Neriešim to. Keď dostanem pozvánku, vždy prídem. S chalanmi sme o tom v kabíne debatovali, ale ja som sa už dávno rozhodol. Ostatných si vypočujem, niečo k tomu môžem povedať, ale môj názor zmeniť nemôžu,“ prezrádza Lušňák.

V kádri nového reprezentačného trénera nechýba ani Švarný. „Pozvánku som prijal. Podporujem, čo sa momentálne deje, ale vzdať sa národného tímu by bola pre mňa priveľká obeta. Viac k tomu netreba hovoriť. V šatni sú hráči, ktorí vyhlásenie podpísali, ale aj takí, čo nepodpísali a pôjdu reprezentovať. Nik sa však na to takto nepozerá a kabína nie je rozdelená. Pár slov sme o téme prehodili najmä spočiatku, kým to bolo horúce, no teraz máme veľa iných starostí,“ dodáva Švarný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Patrik Lušňák
Načítavajú sa športové výsledky...