Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Říha bol po zápase s Ufou spokojný: Bod je dobrý, ale mohli sme mať aj tri

V polovici druhej tretiny by na nich nevsadil deravý groš hádam nik, v záverečnom dejstve sa však pozviechali a bod za prehru v predĺžení sa všetkým málil. Slovan podľahol Ufe 3:4 a aj keď tréner belasých Miloš Říha sľúbil, že bude pozitívny, známky sklamania nezakryl.

03.10.2015 23:08
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata

"Vzhľadom na priebeh zápasu je bod dobrý, ale zo záverečného tlaku sme mali vyťažiť viac. Mohli sme mať všetky tri,“ zhodnotil duel český kouč.

Na rozdiel od predošlých domácich stretnutí bol Říha s výkonom hráčov spokojný. Najviac ho potešil návrat do takmer strateného zápasu. "Chlapci sa nezlomili, naopak tvrdo pracovali ďalej. Aj prvú tretinu sme takticky zvládli dobre. Súper bol síce lepší, mal nejaké šance, ale my sme si dobre bránili modrú čiaru a neprepadali sme v obrane,“ povedal Říha.

Na to, čo sa dialo medzi 26. a 32. minútou duelu, by bol najradšej zabudol. Slovan inkasoval tri góly a vidina víťazstva proti jednému z najslabších tímov Východnej konferencie sa pomaly rozplývala.

"Nechápem, zrazu sme začali hrať úplne niečo iné. My jednoducho nemôžeme hrať veľký hokej. Skôr by sme mali čakať na chyby súpera, ktoré určite vždy prídu. A hlavne si musíme v presilovkách vytvoriť tlak, tak ako proti Ufe v tretej tretine. Potrebujeme hrať viac pred bránkou, už aj chlapci si uvedomili, že z rohov klziska sa neskóruje,“ predstavil svoj recept na úspech Říha.

Je zrejmé, že Slovan stále platí daň za neprehľadnú situáciu, ktorá v klube pred letom panovala. Tréner stále hľadá vhodné zloženie útokov, pred zápasom proti Ufe nezostal kameň na kameni. "S prípravou sme začali neskoro, hráči nám postupne prichádzali a ja verím, že káder ešte doplníme,“ poznamenal.

Říha prvýkrát v sezóne nasadil do presilovkovej formácie štyroch útočníkov, jej optimálne zloženie vraj nehľadá. "Bude úplne stačiť, ak hráči začnú robiť na ľade to, čo si povieme na tréningu, či v kabíne. Stále im opakujem, že musia byť k bránke bližšie, tak ako v druhej tretine nebol Žiga Jeglič. Inak mohol dať gól do prázdnej bránky,“ zamyslel sa Říha, ktorý sa vyjadril aj k spornému momentu pred koncom zápasu, keď rozhodcovia Pavlovi Skalickému po videoanalýze neuznali gól.

"Priamo zo striedačky som spomínanú situáciu dobre nevidel, chlapci mi však tvrdili, že Skalický trafil puk rukou, ale ten sa následne odrazil od brankára za čiaru. Po zápase som sa pozrel na video a teraz viem, že to náš hráč mal riešiť inak. Je mladý, ten puk ho prekvapil a on sa rozhodol tak, ako sa rozhodol,“ dodal na záver.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha
Načítavajú sa športové výsledky...