Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na ľade nám chýba zlosť, konštatuje Novák

Nestrieľajú góly a nepremieňajú presilové hry. Obzvlášť na vlastnom ľade. Aj preto nazbierali hokejisti Slovana v domácom prostredí v deviatich zápasoch len deväť bodov.

29.09.2015 16:40
Filip Novák, hc slovan bratislava Foto: ,
Filip Novák zo Slovana Bratislava.
debata

Z rovnakého dôvodu im patrila po pondelňajších dueloch KHL so ziskom 19 bodov deviata priečka v Západnej konferencii.

V prvom zo štvorice tohtotýždňových domácich súbojov podľahli zverenci Miloša Říhu Neftechimiku Nižnekamsk 0:3. Reputáciu si môžu napraviť už v stredu o 19.30 v stretnutí s Traktorom Čeľabinsk. „Hnevá ma, že v zápasoch nerobíme to, o čom sme sa predtým presvedčili, že to funguje. Chlapcom chýba herná disciplína. To, čo si povieme v šatni, plníme možno dvadsať minút, potom to opustíme a prehráme. Aj na tréningoch už pracujeme vyslovene na efektivite, vytvárame si prekážky, aby sme nechodili do rohov, ale sa tlačili pred bránku. Potrebujeme aj trošku šťastia, ale najmä to, aby sa tam hráči tlačili a plnili naše pokyny,“ tvrdí nespokojný český kouč Slovana.

Na skúške v kempe Chicaga neuspel Ľubomír Višňovský, o ktorého mal Slovan v lete eminentný záujem. Bude sa o neho klub opäť uchádzať? „Stále sledujeme rôznych hráčov. Chýba nám typ pravého strelca. No nie je to jednoduché, okrem klubu musí mať záujem aj hráč. O Ľuba sme sa v lete zaujímali asi trikrát, rozhodol sa pre zámorie. Teraz je na ňom, aby mal záujem a my potom budeme o tejto možnosti premýšľať,“ naznačil Říha.

Jeho zverenci priznávajú, že ak nestrelia prvý gól, začnú sa trápiť a nič im nevychádza. „Problém je v hlave a nasadení. Musíme hrať so zlosťou. Tá nám chýba. Je to také nemastné-neslané. Do zápasu potrebujeme isť nahnevaní na súpera a dať mu to pocítiť,“ tvrdí obranca Filip Novák.

Hoci sám nepozná presnú príčinu, potvrdzuje, že Slovanu sa hrá doma oveľa ťažšie ako vonku. „Chýba nám šťava. Doma máme ťažšie nohy, horšie korčuľujeme. Nemá zmysel hľadať výhovorky, ľad je vždy rovnaký pre obe mužstvá. Určite však proti Čeľabinsku dáme do toho všetko,“ sľubuje Novák. „Veľmi by nám pomohlo, keby sme strelili prvý gól. Hrá sa nám potom oveľa ľahšie. Azda to potvrdíme,“ pridáva útočník Andrej Šťastný.

Ako zlomia belasí strelecké prekliatie? „Netreba nič vymýšľať, len poctivo makať. Pomôže nám len tvrdý tréning a stopercentné nasadenie. Nesmieme robiť hrubé chyby, po ktorých inkasujeme góly,“ ponúka recept obranca Tomáš Starosta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Filip Novák
Načítavajú sa športové výsledky...