Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Říha: Mali sme vyhrať všetky zápasy

Nedokázali nadviazať na vydarený zápas s Novokuzneckom (6:0), ktorému nastrieľali šesť gólov. Hokejisti Slovana prehrali v utorok v stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy so Sibirom Novosibirsk 2:3.

02.09.2015 17:32
Miloš Říha Foto: ,
Miloš Říha.
debata (2)

Vo vyrovnanom súboji dotiahli v druhej tretine dvojgólový náskok hostí, ale o možnosť bodovať prišli vo vlastnej presilovej hre päť minút pred koncom. Gól z hokejky Šalunova po hrubej chybe v rozohrávke ich psychicky úplne zložil. Bratislavčania mali k dispozícii ešte viac ako minútu početnej výhody, ale počas nej boli bezzubí. Rovnako ako vo zvyšku tretej tretiny.

„Je náročné hrať doma štyri zápasy za sebou a tlačiť v nich súperov. Mrzí ma, že hráči vôbec nesplnili, čo sme si hovorili. Pod dojmom vysokého víťazstva nad Novokuzneckom si akoby mysleli, že to pôjde samo. Mali sme hrať jednoducho a rýchlo si posúvať puk, no sami sme si to komplikovali. Vracali sme puk dozadu a v útočnom pásme hrali v rohoch. Takto zbabrať situáciu pri presilovke jednoducho nemôžeme. Skúsenejších hráčov sme tam už poslať nemohli,“ hodnotil duel tréner Miloš Říha.

„Bolo to o jednom góle. V tlaku sme ho mali streliť my a zlomiť zápas. Bohužiaľ, zlomil sa v náš neprospech. Prehrali sme tri zo štyroch zápasov, tak si nemôžeme klamať, niečo našej hre chýba. Musíme viac cloniť pred bránkou a ísť tvrdšie do nej. Naša situácia nie je dobrá, ale nesmieme byť negatívni,“ naznačuje kapitán mužstva Tomáš Surový.

Slovanisti majú po štyroch odohraných stretnutiach na konte len tri body. Mohli ich mať výrazne viac. Nevyšli im najmä úvodné dva zápasy s Vladivostokom (1:3) a Chabarovskom (0:1), v ktorých sa trápili strelecky.

„Z môjho pohľadu je to obrovské sklamanie. Prvé dva zápasy sme mali vyhrať. So Sibirom tiež, keďže sme to mali za stavu 2:2 dva dobre rozohrané. Ale keď nebudú hráči plniť pokyny, tak nás za to budú súperi trestať,“ dodáva Říha.

Toho nepotešili ani zranenia dvojice Juraj Valach, Anatolij Protaseňa. „V príprave sme nemali chorých ani zranených, teraz je to horšie. Valach má zlomenú nohu a bude chýbať minimálne šesť týždňov. Ako na tom bude Protaseňa, uvidíme. S Medveščakom musíme napriek tomu vyhrať. Sami sa totiž dostávame chybami a hernou nedisciplinova­nosťou pod tlak,“ poznamenal český kouč.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha