Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Starosta: V závere sme pôsobili, akoby sme zabudli hrať hokej

Hnev a sklamanie. V kabíne bratislavského Slovana bolo cítiť, ako veľmi mrzí hráčov prehra so Sibirom (2:3) v utorňajšom zápase KHL.

02.09.2015 14:12
Tomáš Starosta Foto: ,
Tomáš Starosta zo Slovana v zápase proti Novosibirsku.
debata (1)

„Prehrávali sme o dva góly, dokázali sme vyrovnať. V druhej polovici druhej tretiny sme boli lepší, no nepodarilo sa nám streliť tretí gól. Do tretej časti sme šli s tým, aby sme pokračovali vo výkone z konca druhej. Urobili sme však hrubú chybu pri presilovej hre a Sibir také chyby trestá,“ vravel jeden z najskúsenejších hráčov tímu Tomáš Starosta.

Aj po inkasovanom góle ste mali takmer päť minút na zvrátenie prehry. Už ste sa však nevedeli dostať do šancí. Prečo?
Ešte pokračovala naša presilovka, ale gól nás zrazil dole natoľko, že sme pôsobili, akoby sme zabudli hrať hokej. Nevedeli sme si prihrať ani dostať sa do pásma. Bohužiaľ, zbytočne púšťame body. Pritom každý jeden môže byť v závere sezóny rozhodujúci.

Chýbali vám v závere sily?
Síl sme mali počas celého stretnutia dosť. Naznačuje to aj fakt, že sme vyrovnali nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas. Eufória bola na našej strane. V závere nám skôr chýbal pokoj na hokejkách. Inkasovaný gól zanechal veľké stopy na našom sebavedomí. Snažili sme sa ešte raz vyrovnať, ale už nám nič nevychádzalo. Ani vo zvyšku presilovky sme sa nevedeli usadiť v útočnom pásme.

Bol Sibir doposiaľ najsilnejším súperom, s ktorým ste sa stretli? <Ak>Jednoznačne. Stále to však nebol taký silný Sibir, ako býval v minulosti. Dobre hrali, korčuľovali a prihrávali si. Pokiaľ si aj my nebudeme rýchlo odovzdávať puk a vracať sa s protihráčmi, budú z toho súperi ťažiť a my sa budeme trápiť.

Zo štyroch zápasov ste vyhrali jediný. Ako hodnotíte doterajšiu bilanciu?
Sme veľmi sklamaní. Nechcem uraziť našich súperov, ale prvé tri zápasy sme hrali s mužstvami, ktoré by mali byť pod čiarou postupu do play off. Body sme stratili a môže nás to veľmi mrzieť. Dobre si z minulej sezóny pamätáme, ako sa väčšia strata ťažko dobieha.

Pred nedeľňajším súbojom so Záhrebom máte trochu voľného času. Potrebujete si oddýchnuť?
Štyri zápasy sme odohrali ob deň, takže pauza nám padne vhod. Dobre zregenerujeme a čaká nás ešte jeden domáci zápas. Verím, že nad Medveščakom vyhráme a s dobrou náladou odídeme na prvú šnúru zápasov u súperov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Sibir Novosibirsk
Načítavajú sa športové výsledky...