Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťastný: Verím, že väčšinu z piatich zápasov vyhráme

Predošlé dve sezóny im vôbec nevyšli. Zhodne sa neprebojovali do play off. Teraz sú hokejisti Slovana odhodlaní opäť okúsiť chuť vyraďovacích bojov.

26.08.2015 11:00
andrej šťastný, hc slovan bratislava Foto: ,
V kabíne sme si s chlapcami dali za cieľ postúpiť do play off. Urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo, vraví útočník Slovana Andrej Šťastný.
debata

Nový ročník Kontinentálnej hokejovej ligy odštartujú dnes o 19.30 domácim stretnutím s Admiralom Vladivostok „Všetci už čakáme na prvý zápas. Veľmi sa tešíme na ľudí na tribúnach a celkovú atmosféru. Dúfam, že bude vypredané,“ tvrdí útočník Andrej Šťastný. V príprave nastupoval so slovinským duom Žiga Jeglič, Rok Tičar a v deviatich stretnutiach nazbieral osem bodov (4+4).

Máte z úvodu sezóny aj mierne obavy?
Nejaké napätie sa pred stretnutím iste dostaví. No tešíme sa a zápas si chceme vychutnať. Dúfam, že sa nám to podarí.

Slovanu sa v príprave darilo. Z desiatich súbojov prehral len dva. Vnímate to ako dobré znamenie?
Samozrejme, víťazstvá vás potešia vždy – aj v príprave. Verím, že na výkony a výsledky z prípravných súbojov nadviažeme aj v lige.

Sezónu začínate piatimi domácimi zápasmi. Beriete to ako výhodu?
Vnímam to ako našu výhodu. I keď sa pokojne môže stať, že to bude opačne. Diváci nás však budú hnať dopredu a verím, že väčšinu z piatich zápasov vyhráme.

Čo viete o Vladivostoku?
Vladivostok má dobré mužstvo – rovnako ako každý klub v KHL. V tejto lige je úplne jedno, proti komu nastúpite. Vždy musíte hrať zodpovedne. Verím, že začneme víťazstvom – potrebujeme ho.

Aké sú ambície tímu?
V kabíne sme si s chlapcami dali za cieľ postúpiť do play off. Urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo.

Trúfnete si porovnať silu mužstva s predošlými sezónami?
Je to náročné. Hráči sa pomaly obmieňajú, partia je však stále dobrá. Bola taká v minulej i predminulej sezóne, hoci sme nakoniec neurobili play off. Na dobré výsledky však potrebujeme aj kus šťastia. Azda sme si všetku smolu vyčerpali v minulom ročníku.

V útoku s Jegličom a Tičarom sa vám v príprave veľmi darilo. Čomu za to vďačíte?
Som rád, že to šlo celej päťke. V každom zápase sme strelili nejaký gól. Azda si to prenesieme aj do ligy a výrazne pomôžeme družstvu pri napĺňaní cieľov. Žiga aj Rok sú veľmi dobrí a rozumní hokejisti. Keď ma k nim tréner Říha zaradil, hovoril som si, že by bolo pekné udržať sa s nimi vo formácii aj pre ligové zápasy. Zatiaľ nám to spolu šlo, ale až teraz budú naše výkony naozaj dôležité. Výborne k nám zapadli aj skúsení obrancovia Tomáš Starosta a Ivan Švarný. Hráme jednoducho, strieľame na bránku a vychádza to.

Slovinskí útočníci zažiarili už v predošlom ročníku. Je spolupráca s nimi jednoduchá?
Sú veľmi šikovní. Snažím sa využívať ich prihrávky. Som ten, kto bude hrať v útoku najjednoduchšie a snažiť sa o zakončenie. Musím sa viac zrážať, ale na to som zvyknutý. Mám na to aj postavu a nikdy som sa tomu nebránil. Na rozdiel od predošlých rokov hrávam na krídle. Je to trochu rozdiel, ale brániť musí aj tak vždy ten, kto je prvý vzadu. Je ľahšie hrať na krídle v prvých dvoch útokoch ako centra vo štvrtom.

V príprave ste nastrieľali štyri góly. Rovnaké je vaše sezónne maximum v KHL. Značí to, že máte formu?
Teší ma najmä to, že dostávame dostatok priestoru. Som za to trénerovi vďačný. Musíme sa mu odvďačiť gólmi a víťazstvami. Oproti predošlým sezónam som v príprave dostával výrazne väčší priestor, vďaka čomu som viac v tempe a verím si. Beriem to ako skvelú príležitosť ukázať ešte viac ako v minulosti, čo je vo mne.

Dlho sa čakalo, kde bude Slovan v novom ročníku pôsobiť. Ako ste prežívali leto?
Zmluvu som mal podpísanú a stále som veril, že Slovan ostane v KHL. Nerozmýšľal som nad tým, čo bude, ak to nevyjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava #Andrej Šťastný
Načítavajú sa športové výsledky...