Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Láska k Slovanu sa u nás dedí, prezradil Puliš

Najlepší strelec extraligy prišiel do Slovana zabojovať o KHL. Dvadsaťtriročný Radovan Puliš sa od pondelka pripravuje s bratislavským tímom Kontinentálnej hokejovej ligy.

05.08.2015 16:24
Radovan Puliš Foto: ,
Sprava: Radovan Puliš zo Slovana a Marek Čiliak z Komety počas prípravného hokejového zápasu medzi Slovan Bratislava - Kometa Brno.
debata

So Slovanom podpísal skúšobný kontrakt a v utorok odohral v jeho drese aj prvý prípravný zápas. K výhre 5:4 po samostatných nájazdoch nad Brnom gólom neprispel, hoci sa do minimálne jednej dobrej príležitosti dostal a spoluhráči ho poslali i na nájazd.

„Hralo sa v perfektnej atmosfére. Sme radi, že sme vyhrali aj doma. Škoda, že som nevyužil veľkú šancu v tretej tretine, bol by to krásny začiatok. Nevadí, hádam to vyjde nabudúce. Slovan je veľké mužstvo a chcel by som zaň hrať v KHL. Teší ma už to, že som mohol odohrať tento prípravný zápas. Veľa to pre mňa znamená,“ priznal otvorene

Hoci je rodák z Hliníka nad Hronom a extraligu hrával vo Zvolene, neskrýva, že bol odmalička priaznivcom Slovana. „Slovanu fandili otec i starký. U nás v rodine sa to asi dedí. Pozdáva sa mi atmosféra aj prostredie v klube. Všetko je tu úplne iné ako v Medveščaku. Mám oveľa väčšiu chuť zabojovať o miesto v tíme. Dostal som šancu a už je to len na mne, ako ju využijem,“ tvrdí Puliš.

V polovici júla odišiel na skúšku do Medveščaku Záhreb, no skončila sa predčasne. „Nejako to tam nevyšlo. Niektoré veci sa pokazili a nebol som tam veľmi spokojný. Dopadlo to tak, že som skončil, alebo ma vyhodili, nech to berie každý ako chce. Týždeň som trénoval vo Zvolene a od pondelka som v Bratislave. Som rád, že som dostal proti Brnu šancu v treťom útoku, lebo sú tu vynikajúci hráči a môžem sa pri nich veľa naučiť. Hokejista má byť komplexný. Budem hrať to, čo bude odo mňa tréner vyžadovať a pokúsim sa využiť každú gólovú šancu, ktorá sa mi naskytne,“ hovorí.

Vo Zvolene najmä strieľal góly. V základnej časti minulého ročníka ich nasádzal 30 a v play off pridal štyri. Celkovo nazbieral v 60 zápasoch 61 bodov. „Sú to slušné čísla. Nejaké góly strelil aj v príprave za Medveščak. Viditeľne má čuch na góly. Záleží na ňom, ako sa prejaví v tréningoch a aké výkony podá v zápasoch. Chceme, aby vytvoril konkurenciu pre tretiu a štvrtú lajnu. V utorok bol trochu nervózny, ale to je pochopiteľné. Odohral prvý zápas. Navyše, doma pred veľa divákmi. Potrebuje sa upokojiť,“ zhodnotil tréner Slovana Miloš Říha.

Teší ho, že v klube sú najmä slovenskí hokejisti. „Sme slovenský klub, hráme na Slovensku a pre slovenských fanúšikov. Pre Slovan je dôležité, že sem prichádzajú talentovaní mladí hráči, hladní po veľkom hokeji. Nebudú sa na nič hrať a budú plniť to, čo od nich vyžadujeme. Ak to zvládnu, budeme radi,“ dodal Říha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Radovan Puliš