Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Víťazný gól Slovana strelil debutant Skalický, Říhu potešil prístup hráčov

Hokejisti Slovana Bratislava uspeli vo svojom úvodnom prípravnom súboji pred sezónou 2015/2016, keď počas sústredenia v slovinskom Maribore v stredu večer zdolali iného účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Salavat Julajev Ufa 3:2.

23.07.2015 13:18
Pavol Skalický Foto: ,
Pavol Skalický.
debata

Zverenci trénera Miloša Říhu síce prehrávali po prvej tretine 0:1, ale v druhej časti vyrovnal L. Nagy, o 22 sekúnd neskôr upravil Jeglič na 2:1 a mladík Skalický zvýšil na rozdiel dvoch gólov. V tretej tretine už len skorigoval Lisin z Ufy.

Rovnakí súperi proti sebe nastúpia aj v piatok 24. júla o 11.00 h.

Slovan Bratislava – Salavat Julajev Ufa 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Góly: L. Nagy, Jeglič, Skalický – Hertikainen, Lisin

Hlasy (zdroj: hcslovan.sk)

Miloš Říha: Na začiatok sezóny nás hneď čakal silný súper. Všetci vieme, že ruské kluby nikdy nič nevypúšťajú, aj dnes nastúpila Ufa v plnej sile. Som spokojný, ako k zápasu chlapci pristúpili. Dobre sme zvládli presilovky, hru v obrane. Netrénujeme zase tak dlho, aby sme stihli prejsť plnú taktickú prípravu niektorých herných činností. Pred zápasom sme si povedali niekoľko drobností, mužstvo ich splnilo a myslím, že v zápase sme boli lepším tímom.

Pavol Skalický: Išlo o prvý zápas v príprave, po dlhom čase, takže bol náročný. Nesmierne nás všetkých teší, že sme ho zvládli a bol aj víťazný. Pre mňa ide o skvelý štart v klube, v premiérovom zápase som strelil víťazný gól. Veľkú zásluhu na ňom má Rok Tičar, ktorý mi puk skvele posunul a poslal ma do sľubnej streleckej pozície.

Žiga Jeglič: Zápas sme nezačali zle, bolo tam pár príležitostí, no iniciatiívu prebrala Ufa a strelila vedúci gól. Druhá tretina vyznela lepšie pre nás, boli sme aktívnejší, vypracovali sme si veľa šancí a dokázali ich pretaviť do gólov. Samozrejme, osobne ma teší, že som skóroval, navyše vo svojej vlasti a pomohol tímu k výhre. V hľadisku som mal rodinu, veľa priateľov, hralo sa mi výborne.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Miloš Říha #Salavat Julajev UFA