Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan je blízko k dohode s partnerom, termín má do konca júna

Zástupcovia Slovana Bratislava sú veľmi blízko k úspešnému zavŕšeniu rokovaní s novým strategickým partnerom, čo by slovenský klub udržalo v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) aj v sezóne 2015/2016.

17.06.2015 14:07
fanusikovia, slovan, hokej Foto:
Fanúšikovia Slovana.
debata

„V súčasnosti sme v takom pokročilom štádiu rokovaní so strategickým partnerom, ktorých výsledkom by malo byť zabezpečenie sezóny 2015/2016 v KHL. V tejto chvíli sledujeme už len túto líniu. Rokovania by sme mali doviezť do úspešného konca, teda do podpisu partnerstva. To by zabezpečovalo jednak vyrovnanie záväzkov z minulej sezóny, čo je jednoznačným predpokladom na pokračovanie v ktorejkoľvek súťaži, takisto aj garanciu rozpočtu na úspešné zvládnutie sezóny 2015/2016 v KHL,“ povedal pre Rádio Slovensko marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda.

V súčasnosti ešte nemožno hovoriť o konkrétnom termíne, kedy Slovan ukončí rokovania a bude známa definitíva o jeho účasti v nadnárodnej súťaži. „Najprv musíme mať podpisy pod právnymi dokumentmi, potom informovať vedenie KHL a až potom môžeme informovať fanúšikov. Presný termín nemožno definovať, môže to byť zo dňa na deň. Jasné je to, že Slovan i ďalšie kluby, ktoré by som nerád menoval, majú odklad termínu na definitívne potvrdenie účasti do 30. júna. My to chceme stihnúť skôr,“ prezradil Vajda a pokračoval: „Do uvedeného termínu musíme podať príslušné dokumenty o splnení podmienok účasti v sezóne 2015/2016. Potom možno očakávať vyžrebovanie, rozpis duelov, oznámenie začiatku spoločnej prípravy a všetkých vecí týkajúcich sa športových náležitostí v KHL.“

Vedenie bratislavského klubu síce v posledných mesiacoch venuje mnoho energie udržaniu sa v prestížnej súťaži, nezaháľa však ani športové oddelenie. Potrebné je totiž zložiť konkurencieschopný káder na nový súťažný ročník.

„Musíme to riešiť paralelne, čo je trochu nezvyčajná situácia. Šanca zachovať KHL pre Slovensko a Bratislavu je nádejná v porovnaní so stavom z konca februára či začiatku marca. Musíme pracovať aj v takýchto špecifických podmienkach. Športové oddelenie má pripravené alternatívy aj na obsadenie kompletného realizačného tímu. Pod zmluvou máme osem kmeňových hráčov, o ďalších vieme aj na základe vzájomnej komunikácie, že majú záujem pokračovať v Bratislave v prípade vyrovnania záväzkov a garancie sezóny v KHL. Tím by sa dal do poriadku veľmi rýchlo a nebol by slabší ako vlaňajší,“ dodal Milan Vajda pre Rádio Slovensko.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava