Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovanu sa črtá zotrvanie v KHL

Bude pokračovať bratislavský Slovan v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige alebo sa po troch rokoch vráti do slovenskej extraligy? Stále sú v hre obe možnosti.

10.06.2015 13:14 , aktualizované: 20:30
HOKEJ-KHL: Bratislava - Magnitogorsk Foto: ,
Tradičná ďakovačka hokejistov Slovana.
debata (6)

Hoci v závere uplynulého 7. ročníka KHL, v ktorom jediný účastník zo Slovenska nepostúpil do play off, kvárili ho vážne finančné problémy a generálny manažér klubu Maroš Krajči hovoril o pokračovaní v ruskej súťaži ako o zázraku, nie je vylúčené, že sa môže stať.

„Po nedávnej oficiálnej návšteve premiéra Roberta Fica v Moskve sa situácia obracia k lepšiemu. Je nádejnejšia, veci sa pohli správnym smerom, ale na definitívu si ešte musíme počkať. Každou minútou robíme všetko pre to, aby sme zreálnili možnosť pokračovať v KHL,“ zdôrazňuje Krajči. „Čaká nás osem hektických dní, pre nás majú dĺžku ôsmich svetelných rokov. Koncom týždňa alebo začiatkom budúceho absolvujeme ďalšie rokovanie v Moskve – aj s potenciálnymi ruskými partnermi. Tí by mali pokryť približne štvrtinu rozpočtu, tri štvrtiny zabezpečíme z iných zdrojov,“ pripomína.

Informácie o tom, že Slovan má takmer istú účasť v KHL v najbližších troch rokoch, Krajči rázne odmieta. „Bodaj by to tak bolo, no v tejto chvíli je pre nás najdôležitejšie zabezpečiť finančné záruky tak, aby sme mali vykrytý najbližší ročník. Predpokladá to vyrovnať aj podlžnosti z minulého. Ak to zvládneme, ostaneme v KHL. Čas nás tlačí, hráči, ktorí sú u nás pod zmluvou, na nás tlačia takisto. Aj oni potrebujú vedieť, na čom sú.“

Platí, že Slovan do 18. júna, keď vyžrebujú slovenskú extraligu, do ktorej sa nedávno prihlásil, oznámi, v ktorej súťaži bude pôsobiť?

„Nepredbiehajme. Za osem dní sa môže udiať veľa vecí. My veríme, že v prospech nášho účinkovania v KHL,“ uzavrel Krajči.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #HC Slovan Bratislava